Política 14/06/2019

PP i Cs aniran de la mà per eliminar la zonificació del lloguer turístic, llevar el català com a requisit i deixar l'ecotaxa al mínim

Ambdues formacions han tancat aquest divendres l'acord programàtic

Maria Llull
1 min
Els populars Toni Fuster, Biel Company i José Vicente Marí, amb Joan Mesquida, Marc Pérez-Ribas i  Joana Capó, de Cs.

PalmaEl Partit Popular i Ciutadans han tancat aquest divendres un acord programàtic que servirà de base per arribar a pactes de govern a municipis i el Consell d'Eivissa. Ambdues formacions han consensuat una desena de mesures, entre les quals destaquen l'eliminació de la zonificació del lloguer turístic, llevar el català com a requisit per accedir a la funció pública i deixar l'ecotaxa sota mínims –al 50% en temporada baixa i sense quota en temporada mitjana–.

A més, ambdues formacions insisteixen en la lliure elecció de la llengua vehicular en educació, amb el compromís de promoure les modalitats lingüístiques insulars, com també en la lliure elecció de centre escolar per a les famílies.

En el capítol econòmic, s'aposta per abaixar impostos, modificar les lleis del sòl, de turisme i la llei agrària "per facilitar el creixement econòmic i la creació de treball", segons han assenyalat els partits mitjançant un comunicat.

Tant PP com Cs ignoren la legislació vigent en un dels punts del seu acord, ja que es comprometen a "promoure l'eliminació dels plàstics d'un sol ús". El que els dos partits no mencionen és que la Llei de residus ja preveu la prohibició dels plàstics d'un sol ús a partir del 2021.

Una millora en les llistes d'espera de la sanitat, un augment de l'oferta d'habitatge, mesures fiscals per incentivar el lloguer i legals contra l'ocupació, el bitllet únic per al transport i un pla d'inversió per garantir una depuració de l'aigua adequada són algunes altres de les propostes que inclou el document dels dos partits de dretes.

stats