Política 28/10/2019

El PP i Cs demanaran a Armengol que es posicioni sobre el tema de Catalunya al Parlament

La portaveu de la formació taronja assegura que la presidenta "fa malabarismes" per mantenir el pacte de govern amb MÉS

Carles Tudurí
2 min
Armengol, durant una intervenció en el Parlament

PalmaEl PP i Ciutadans demanaran demà dimarts al ple del Parlament a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que es posicioni sobre el conflicte que té lloc a Catalunya i sobre la posició crítica que el seu soci de govern, MÉS per Mallorca, manté contra la sentència que condemna els líders del Procés.

"Pel que sembla, a la presidenta no li ha agradat la sentència que el Tribunal Suprem ha aplicat als polítics presos, a veure que ens diu demà", ha precisat el portaveu del PP, Biel Company, que considera que Armengol manté una "equidistància" entre les persones que estan dins la Constitució i les que estan fora.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Patrícia Guasp, ha explicat que el seu partit demanarà en el ple a la presidenta "quina posició adoptarà" sobre la firma de MÉS de la declaració en favor del dret a l'autodeterminació i l'alliberament dels presos polítics". Segons Guasp, en aquest moment "no sabem on és Armengol".

Cs destaca que la presidenta fa "malabarismes" per mantenir el pacte d'esquerres que la manté al cap del Govern, mentre que els problemes de la Comunitat s'acumulen. "Augmenten les llistes d'espera de persones dependents, continuen sense arribar els doblers que el Govern va prometre a Menorca per pal·liar els danys que van provocar els dos dies d'apagada elèctrica, tampoc no ha arribat l'ajuda per reparar els danys de la torrentada de Sant Llorenç i hi ha més escolars en barracons", ha assenyalat.

Altres propostes

Guasp ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei (PNL) perquè s'unifiqui el sistema de les proves de selectivitat a tot el país perquè considera que en l'actualitat algunes comunitats poden oferir més possibilitats als estudiants d'accedir a les universitats, ja que tenen unes notes mitjanes més altres.

Per la seva banda, el PP ha presentat una proposició no de llei en defensa del turisme i contra la turismofòbia i una interpel·lació sobre la llei educativa que, segons Company, el Govern anuncia des de fa anys i no arriba a presentar.

stats