Política 18/05/2021

PP i Cs carreguen contra Yllanes per les seves declaracions sobre l'arribada de turistes a les Illes

El vicepresident del Govern assegura en el ple del Parlament que no dimitirà

3 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, intervé en el ple del Parlament d'aquest dimarts

PalmaTant el PP com Cs han carregat aquest dimarts al ple del Parlament contra el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, per les declaracions que va fer considerant "una bona notícia" que no venguin tants de turistes a les Balears com el 2019. El diputat popular, Sebastià Sagreras, ha ofert el foc i ha assegurat que Yllanes "hauria dimitit si tingués dignitat". Sagreras ha considerat que Yllanes "ha faltat al respecte a empresaris i treballadors, i ha acusat el vicepresident de dir que "era una bona notícia que no es recuperàs el turisme del 2019".

"No dimitiré per això", ha respost per la seva part Yllanes. "No dimitiré perquè no he dit mai la mentida que han contat la senyora Riera o vostè", ha continuat el vicepresident, que ha assegurat que no ha dit que "no venguin turistes a les Balears".

El diputat de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, ha agafat el relleu de Sagreras i ha criticat que quan el Govern ha d'anar a Fitur a promocionar les Balears com a destinació segura "apareix el vicepresident Yllanes amb aquestes declaracions". "Ens jugam la fallida de moltes empreses i famílies, d'una societat que depèn del turisme per sobreviure", ha continuat el diputat taronja. "No deixi que el senyor Yllanes es capfiqui ideològicament en els projectes transformadors del turisme que han de rebre fons europeus. Ens jugam la prosperitat de les Illes", ha afegit.

En aquest cas, el conseller de Model Econòmic, Turisme i treball, Iago Negueruela, s'ha encarregat de respondre, encara que no ha fet menció a les manifestacions d'Yllanes. "La principal preocupació d'aquest Govern és que s'hi incorporin tots els treballadors", ha dit. El titular de Turisme ha defensat el posicionament de les Balears en els mercats emissors i ha reiterat que a hores d'ara són "la principal destinació de la Mediterrània oberta a l'exterior". Negueruela ha criticat que, "com millor són les perspectives, més renou es fa des de l'oposició". "S'hauria de fer valdre el treball que es fa per estar oberts al món", ha afegit.

Viatge a Berlín

La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, també ha fet referència a les paraules del vicepresident durant la seva pregunta al conseller de Turisme pel viatge a Berlín del Govern. "Yllanes ha dit que és una bona notícia que no tornin les xifres turístiques del 2019. Això és una manca de respecte a empreses i treballadors", ha comentat, encara que sense cap resposta per part de Negueruela.

Sobre el viatge a Alemanya, Guasp ha recordat que "el Regne Unit també és clau". "Tenim fins al 7 de juny per entrar al semàfor verd i per això s'ha d'augmentar el ritme de vacunació. S'han de fer tots els esforços perquè tinguin les Illes en consideració", ha comentat. La diputada taronja també ha recordat que la manca d'ambaixador espanyol al Regne Unit i consegüent "el buit diplomàtic" perjudica les Balears i ha lamentat "el silenci" del Govern davant Pedro Sánchez. "Demà van a Fitur i és un bon moment perquè les expectatives es tradueixin en reserves i visites efectives", ha sentenciat.

Per la seva part, Negueruela ha insistit que "les Balears són una de les destinacions més segures i això permet un procés de reserves" i ha subratllat que els mercats emissors "valoren les mesures de seguretat, les quals ajuden a mantenir la connectivitat aèria". El conseller de Turisme ha aportat dades i ha indicat que els vols procedents d'Alemanya diumenge "varen ser un 55% superiors a la setmana anterior". "Els vols es recuperen a un ritme del 30% i ja s'ha assolit el 60%", ha afegit.

stats