Societat 17/05/2021

Negueruela, sobre les crítiques d'Ayuso a Armengol: "Quants vols d'Alemanya han arribat aquest cap de setmana a Madrid?"

El portaveu del Govern espera que el Regne Unit consideri de manera independent les Illes per al seu semàfor d'obertura

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, aquest dilluns en el Consolat de Mar

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha fet referència aquest dilluns a les crítiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso a la gestió de la pandèmia per part de l'Executiu de Francina Armengol –Ayuso va assegurar que havia "arruïnat moltes famílies". "Quants vols d'Alemanya han arribat aquest cap de setmana a Madrid?", ha demanat en la seva compareixença posterior al Consell de Govern. "Pràcticament cap, per no dir zero", ha respost. Negueruela ha destacat que altres territoris "no es poden obrir al món" mentre que les Illes aniran dimarts a Fitur com "la comunitat més oberta" a l'estranger. "Desgraciadament [Madrid] es presentarà demà gairebé tancada. Són les contradiccions del seu sistema", ha afegit. Segons el titular de Turisme, les Balears són a hores d'ara "la primera potència turística de la Mediterrània", amb més connexions amb Alemanya que cap altra destinació.

Quant a l'arribada incerta del turisme britànic, Negueruela ha reiterat que el Govern continua treballant i ha assegurat que trasllada "la informació de manera directa al Regne Unit a través de l'ambaixada d'aquest país. "Saben que som una destinació segura i que seqüenciam el genoma del coronavirus més que ells mateixos", ha destacat, remarcant que els britànics donen una importància molt gran a la seqüenciació. "Saben el que feim i que tenim una de les millors incidències", ha afegit. Negueruela ha comentat que el Govern espera que, a més dels països, també siguin les regions, i "sobretot les illes", les que marquin el semàfor dels britànics. De moment, la decisió d'analitzar la situació epidemiològica per països "ha estat del premier britànic", ha aclarit, a més de recordar que l'estat espanyol no s'ha pogut obrir al mercat britànic "per la incidència d'algunes comunitats que l'han penalitzat".

Les declaracions del vicepresident

Sobre les declaracions del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, que va considerar "una bona notícia" que no arribin a les Illes tants turistes com el 2019, el portaveu no ha fet cap consideració al respecte. "El conjunt del Govern treballa per l'obertura turística i hi ha una línia d'actuació conjunta", ha assenyalat. "Treballam per recuperar l'activitat turística com abans millor, malgrat que tindrem una bona temporada, no assolirem els nivells de 2019 perquè ja hem perdut març, abril i mig maig", ha afegit.

stats