Economia 07/05/2021

El Regne Unit manté la quarantena als ciutadans procedents de les Balears

El govern britànic manté l'estat espanyol a la zona ambre del seu semàfor covid-19

1 min
Els primers turistes que han arribat a Mallorca per Setmana Santa a la Platja de Palma

PalmaEl Regne Unit manté l'estat espanyol, i per tant també les Illes Balears, en la zona ambre del seu semàfor covid-19. Per això, els turistes britànics que vulguin venir hauran de continuar fent quarantena obligatòria quan tornin al seu país. Aquesta mesura es mantindrà com a mínim fins al pròxim 7 de juny, encara que està previst que a partir d'aquell dia, depenent de les dades epidemiològiques, l'estat espanyol entri a la zona verda.

Tot i que l'ambaixador del Regne Unit a l'estat espanyol, Hugh Elliot, va assegurar la setmana passada que el seu país estudiaria la petició de les Balears perquè les Illes tinguessin un tracte diferenciat de la resta de l'Estat per a la reobertura turística, aquesta decisió ha posat de manifest que, per ara, la petició no s'ha acceptat. Els territoris que són a la zona verda són: Portugal, Gibraltar, Israel, Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Brunei, Islàndia, les Illes Fèroe i les Maldives.

Després de conèixer la notícia, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha lamentat la decisió del govern britànic i el fet que no hagin tingut en compte "la baixa incidència i la infraestructura sanitària que ofereixen les Balears per als viatgers". La presidenta de la federació, María Frontera, ha remarcat que el sector hoteler ha estat "a l'altura de les circumstàncies", però que aquesta decisió suposarà una aturada en el ritme de l'obertura. A més, ha dit que la decisió del govern britànic s'ha pogut produir a causa del baix índex de vacunació de l'Estat. "Des de fa setmanes reclamam incrementar la vacunació tant a Espanya com a Europa per la nostra dependència dels mercats emissors".

Semàfor de covid del Regne Unit

Els viatgers que tornin al Regne Unit d'un país situat a la zona verda del semàfor hauran de fer-se una PCR abans de partir i una altra el segon dia després d'arribar al país, però no hauran de fer quarantena. Els turistes que viatgin a països considerats com a zona ambre hauran de fer quarantena (de 10 dies), s'hauran de sotmetre a una PCR abans de viatjar i n'hauran de fer dues més quan tornin al país: una en el segon dia i l'altra en el vuitè. Pel que fa als països situats en la zona vermella del semàfor, els viatgers que tornin d'aquests indrets hauran de fer una quarantena de 10 dies a un hotel preparat per rebre els viatgers, per un cost de 1.750 lliures esterlines, hauran de fer-se una PCR abans de partir i dues (el segon dia i el vuitè) després de tornar.

stats