Política 20/05/2020

El PP demana al Consell de Menorca un protocol de prevenció per tornar a les platges

Avisen de les dificultats per controlar el litoral menorquí

Ivan Martin
1 min
Els Populars demanen a la institució unes normes que vetllin pel compliment de la normativa sanitària a les platges.

MaóEls menorquins confien tornar a banyar-se a les platges a partir de dilluns, sempre que el govern espanyol autoritzi l'entrada a la fase 2 de la desescalada. Tenint en compte que les aglomeracions varen ser la tònica habitual el primer dia per practicar esport o per fer ús de les terrasses als bars, el Partit Popular demana a l'equip de govern del Consell de Menorca que elabori un protocol d'actuació específic per a platges.

Els Populars consideren que la institució hauria d'assumir el lideratge i coordinar amb els ajuntaments de l'illa un pla de seguretat que garanteixi el compliment de les mesures sanitàries en aquests espais, així com la preservació de la distància social. En aquest sentit, el conseller del PP Carlos Salgado exigeix que es facin públiques unes pautes per a la població. "El Consell hauria de cooperar amb els consistoris, perquè és difícil que aquestes administracions mantinguin un control de la distància social, a causa dels pocs efectius que disposen de Policia Local", assenyala.

D'altra banda, Salgado també ha posat damunt la taula la complexitat que representa a Menorca la vigilància de les platges: "Tenim poques platges, la nostra tipologia costanera és més de petites cales, i arribar a tots els punts és impossible". Per aquest motiu, el conseller del PP hi insisteix: "La institució hauria de fer d'enllaç entre els ajuntaments i la Delegació del govern per decidir conjuntament el retorn a les platges, i creim que el paper de la Guàrdia Civil seria molt rellevant".

stats