Política 17/05/2023

El PP es compromet a fer una auditoria a l'IMAS per determinar "què ha fallat" en la protecció de menors

Galmés assegura que serà "la primera mesura" que durà a terme en cas de governar en el Consell de Mallorca

ARA Balears
1 min
Llorenç Galmés ha presentat aquest dimecres, a la seu de l'IMAS, les propostes en protecció de menors.

PalmaEl candidat del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, s'ha compromès a fer una auditoria a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) "per saber amb exactitud què és el que ha fallat" durant aquests anys en el sistema de protecció de menors. En aquest sentit, el popular ha assegurat que serà "la primera mesura" que durà a terme en cas de governar en la institució insular després de les eleccions del pròxim 28 de maig.

En aquest sentit, ha avançat que aplicarà "totes les mesures" que proposa el Parlament Europeu per posar fi "d'una vegada als casos d'explotació sexual a menors tutelades que l'esquerra ha volgut ocultar". Així, ha assenyalat que, d'una banda, canviarà l'actual servei de protecció per adaptar-lo a la "realitat" i les "necessitats reals de les famílies i menors".

També posarà en marxa, segons ha dit, en col·laboració amb la Fiscalia, la policia i la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de les Balears, un pla per evitar les fugides i "per prevenir que els menors puguin caure en situacions de risc i desprotecció".

Així mateix, ha comentat que oferiran cursos de formació homologada als professionals de l'àrea de serveis socials, alhora que crearan un nou programa d'acompanyament que millori la comunicació amb les famílies biològiques i entre institucions. En aquesta línia, Galmés ha promès també un treball en coordinació amb la Conselleria d'Educació per millorar la prevenció i poder pactar un pla de seguretat de les noves tecnologies amb les principals xarxes socials que utilitzen els menors.

stats