Política 24/02/2022

El PP balear donaria suport a la candidatura d'Alberto Núñez Feijóo per presidir el partit

"Es compleixen les premisses que havíem marcat", ha destacat la líder de la formació a les Illes, Marga Prohens

2 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, aquest dijous

PalmaTot apunta que la crisi interna del PP estatal desembocarà en una candidatura unitària liderada pel president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo. El nou lideratge s'oficialitzarà en un congrés extraordinari que es farà entre final del mes de març i principi d'abril, després de la reunió de la Junta Directiva Nacional, dimarts vinent. Per la seva banda, la presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha anunciat que el procés intern del partit compleix les pautes que s'havien marcat des de les Illes: canvi de coordinació i gestió del partit –Cuca Gamarra en serà la coordinadora general–, congrés extraordinari "com més aviat millor" i una candidatura d'unitat.

Prohens ha deixat entreveure el suport a Feijóo: "Sembla que la candidatura unitària passa perquè Feijóo faci una passa endavant", ha afirmat aquest dijous en roda de premsa. "Té una gran experiència de gestió, amb quatre majories absolutes", ha afegit. En la reunió d'aquest dimecres que va tenir lloc a la seu del PP estatal entre qui encara presideix el partit, Pablo Casado, i els presidents del PP autonòmics, aquests van animar Feijóo a presentar-s'hi, tal com ha confirmat Prohens, que no hi va poder assistir per prescripció mèdica. "S'ha de respectar el temps, el congrés encara no s'ha convocat, però es compleixen les premisses que havíem establert", ha remarcat la líder popular de les Balears.

Aquest dimecres, segons Prohens, els presidents autonòmics del partit van consensuar ben entrada la matinada el procés que se seguiria. Per una banda, es va acceptar que Casado encara presidís el partit fins al congrés extraordinari, però la gestió i coordinació del PP recaurien en una nova figura fins al congrés, la de coordinadora general, que serà Cuca Gamarra. "És un nom de consens, amb capacitat de feina, talent i diàleg", ha assenyalat Prohens. "Garantirà la candidatura d'unitat", ha continuat.

La presidenta del PP balear s'ha referit a les rodes de premsa amb acusacions encreuades entre l'exsecretari general del partit, Teodoro García Egea, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com el principi del final de Pablo Casado. "Els dirigents autonòmics coincidíem que era un espectacle lamentable, i la militància ens diu que no es pot continuar així", ha recordat. "Toca començar una nova etapa amb tranquil·litat, que els que arribin agafin un nou impuls", ha indicat. En aquesta etapa, a més, el PP de les Illes hauria de tenir "veu i vot" en la direcció nacional.

Una de les incògnites que queden a partir d'ara és quan es faran els distints congressos de les comunitats uniprovincials, com Madrid o la Rioja, una de les causes de l'enfrontament entre Díaz Ayuso i Casado. "Ara s'hi haurà de posar data, però desconec si serà aquestes quatre setmanes abans del congrés extraordinari o s'esperarà fins després", ha apuntat.

stats