Política 23/02/2022

Antoni Costa (PP): "Pablo Casado mereixia una sortida honorable de la política"

La portaveu socialista, Pilar Costa, ha reclamat una oposició "forta, que la sospita de corrupció no la continuï sobrevolant"

2 min
Pablo Casado en una imatge d'arxiu

PalmaEl portaveu del PP balear, Antoni Costa, s'ha referit aquest dimecres a la més que possible pèrdua del lideratge del partit estatal per part de Pablo Casado, afirmant que "mereixia una sortida honorable de la política". Aquesta declaració es produeix després de la situació de guerra interna que ha viscut el PP, en què fins i tot els més afins a Casado li reclamaven un congrés extraordinari d'on sortís un altre president.

"És una situació molt complicada i la millor opció per al PP estatal era que Casado prengués aquesta decisió", ha destacat Costa. Així i tot, ha parlat del que encara és president del partit com un home "que ho ha donat tot pel PP". D'altra banda, ha reiterat les explicacions que va donar ahir la presidenta del PP illenc, Marga Prohens, que reclamà una gestora fins al congrés extraordinari, amb una candidatura "unitària", seguint el model que es va dur a terme a les Balears en el congrés regional del juliol passat, on Prohens va aconseguir més del 99% dels vots.

Tal com ha assegurat el portaveu popular, ell formarà part de la comitiva illenca que es desplaçarà a Madrid el pròxim dimarts, dia de les Illes Balears, per participar en la Junta Directiva Nacional, i on es decidirà el camí que prendrà el PP de cara a la celebració d'un congrés extraordinari. Casado ja ha dit que vol presidir el partit fins aquesta junta, però les opinions dels barons giren al voltant d'una dimissió i la posada en marxa d'una gestora.

Part de la resta de grups parlamentaris de les Illes s'han referit a aquesta situació del partit des de diferents perspectives. El portaveu d'Unides Podemes, Alejandro López, ha posat l'ull en les ombres de corrupció que apunten a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. "El PP que venia a regenerar fa el de sempre", ha apuntat López. "S'ha de posar l'accent en el fet que la fiscalia investiga uns contractes d'una dubtosa legalitat", ha continuat.

Per la seva banda, El Pi ha volgut marcar terreny en la seva competició pel centredreta regionalista, i ha destacat que avui dia el PP ha de competir amb Vox per l'espai més a l'extrem. Així, no s'ha volgut endinsar en la crisi del PP, sinó incidir en un problema "més profund", de manera que ha posat el partit regionalista com "el centre polític balear", i ha destacat que "cada vegada més els partits abandonen aquest espai", referint-se al PSIB, per l'esquerra, i el PP, per la dreta.

Finalment, la portaveu socialista, Pilar Costa, després de la votació de la llei educativa, en què el PP es va posicionar en contra de tot l'articulat, ha assenyalat que això té a veure "amb la deriva del partit, arrossegat pels problemes en l'àmbit estatal". "Necessitam una oposició forta, que la sospita de corrupció no la continuï sobrevolant", ha reclamat.

stats