Política 22/02/2022

Prohens exigeix la dimissió de Casado: "Reclamam una gestora fins al congrés extraordinari"

El comitè de direcció i l'executiu ampliat del PP de les Balears s'ha reunit aquest dimarts per fixar un posicionament amb la crisi del partit de l'Estat

3 min
La presidenta del PP de les Balears, Marga Prohens, en la roda de premsa d'aquest dimrts

PalmaLa presidenta del PP balear, Marga Prohens, ha exigit aquest dimarts la dimissió del president del partit en l'àmbit de l'Estat, Pablo Casado, i ha reclamat una direcció provisional que gestioni la formació fins a un congrés extraordinari, que ha d'arribar "com més aviat millor". "Reclamam que es prenguin mesures ja, consideram que no és el millor plantejament per arribar a un congrés nacional d'unitat", ha explicat Prohens en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè de direcció i de l'executiu ampliat, convocats d'urgència per fixar la posició del PP balear amb vista a la reunió de líders autonòmics del partit d'aquest dimecres.

"El PP no ha sabut estar a l'altura, estam donant un espectacle trist i lamentable", ha criticat Prohens. "No és el que s'espera d'un partit que pretén ser alternativa de govern com el nostre", ha continuat. Ha definit aquests dies en què el PP de l'Estat ha esclatat com a "molt durs, tant políticament com personalment", per la "bona relació" que uneix Prohens amb els protagonistes del conflicte intern: Casado, Teodoro García Egea i Isabel Díaz Ayuso.

La presidenta del PP illenc ha apuntat que la candidatura per tornar a liderar el partit de l'Estat hauria de ser "unitària", però no ha especificat si hauria d'estar encapçalada per Isabel Díaz Ayuso o Alberto Núñez Feijóo, presidents de la comunitat de Madrid i Galícia, respectivament. "Díaz Ayuso és l'enveja de molts partits, Feijóo ha aconseguit quatre majories absolutes... Hem d'esperar al que passi a la reunió de líders regionals", ha estat l'única frase que ha dit sobre els dos noms que han sonat com a candidats.

Els dos comitès s'han reunit després de la celebració aquest dilluns del comitè de direcció nacional del PP, on Casado es va negar a dimitir, i gran part dels membres li van reclamar la celebració d'aquest congrés extraordinari. "Després de veure que el posicionament no era el que volien les bases ni el que compartia aquesta direcció regional, hem decidit convocar d'urgència la nostra direcció", ha indicat Prohens.

Sobre el congrés extraordinari, s'ha posicionat a favor que es faci en el màxim de 30 dies que fixen els estatuts dels partits. "Partit per damunt de personalismes, alternativa per damunt de problemes interns, i Espanya i les Balears per damunt del mateix partit", ha assenyalat, com l'estratègia a seguir de la formació.

Prohens ha contraposat en tot moment la situació del PP estatal amb el cas de les Balears. "Tenc un objectiu principal que m'he marcat com un tresor: la unitat", ha remarcat. Aquest missatge és el que han reiterat al llarg d'aquests dies la secretària general del PP de les Illes, Sandra Fernández, i el portaveu al Parlament, Antoni Costa. "Defensaré la unitat on sigui i davant qui sigui. Som la presidenta del PP balear i em dec als afiliats, venc d'on venc", ha destacat.

Fins ara, el silenci s'havia apoderat de Prohens quant al conflicte intern del partit, i només s'havia pronunciat en les xarxes socials el passat divendres després de la roda de premsa de Fernández, on expressava la prioritat de "mantenir la unitat". "Com que em dec als afiliats, hem seguit l'estratègia de prudència, silenci i traslladar el sentit de les bases i els votants a la direcció nacional, com vaig fer amb Casado el passat diumenge", ha explicat. "La unitat d'aquest partit no es negocia", ha afegit.

Respecte del fet que Casado, qui va començar a investigar un presumpte cas de corrupció per part de Díaz Ayuso, sigui qui abandoni presumiblement la presidència del partit, Prohens s'ha limitat a dir que "som política, no jutgessa, i crec sempre en la presumpció d'innocència".

Per motius de salut, Prohens no es podrà desplaçar aquest dimecres a la reunió dels líders autonòmics, i tampoc a la Junta Directiva Nacional del PP de l'1 de març, dia de les Illes Balears, i per això ja ha puntualitzat que participarà en els actes a Mallorca referents a aquesta festivitat.

stats