Política 20/02/2018

Sánchez atribueix al “conservadorisme” de la dreta balear les crítiques al decret de català

El líder dels socialistes defensa la política lingüística del Govern de Francina Armengol

Efe
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha manifestat aquest dimarts que les crítiques a l'esborrany del drecret de la implantació del català a la sanitat balear “són una maniobra del conservadorisme de la dreta balear per amagar l'aposta de la sanitat pública que està fent l'equip de Francina Armengol".

Durant una entrevista a la cadena de televisió Antena 3, Sánchez ha defensat la política lingüística del Govern balear i ha recordat que la promoció del català “figura a la Llei de normalització lingüística i a l'Estatut d'Autonomia, aprovats recentment pel Govern del PP”.

D'altra banda, Sánchez ha exigit al president del govern central, Mariano Rajoy, “seny”, “solvència” i “no ocurrències” en l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i en la seva idea d'estudiar una fórmula per tal que els pares puguin triar el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana.

Sánchez ha fet una crida a l'executiu a “no confondre adoctrinament amb ús d'una llengua” i a "no donar un nou regal a l'independentisme”.

Sobre l'opinió d'alguns presidents autonòmics del PSOE en favor de protegir més el castellà a Catalunya, el líder socialista ha dit que aquesta és una “visió parcial de la política lingüística corresponent als seus territoris” que tenen aquests barons, però que el que aspira a ser president del govern d'Espanya és ell i que per això demana “mesura, seny i ser conscients que no es poden crear més problemes dels que ja tenim”.

stats