Política 14/04/2020

Podem donarà el 50% del sou dels seus càrrecs a la lluita contra el coronavirus mentre duri l'estat d'alarma

Aquesta decisió de la formació morada serà independent dels acords que s'adoptin a la junta de portaveus parlamentaris

Ara Balears
1 min
PPodem ha decidit donar el 50% del sou dels alts càrrecs del partit, independentment dels acords que adopti la Junta de portaveus parlamentaris

PalmaPodem donarà el 50% del salari dels seus càrrecs –alts càrrecs del Govern i diputats– a associacions que lluitin contra el coronavirus, segons ha informat el partit morat mitjançant un comunicat. La direcció i el grup parlamentari de Podem han pres aquesta decisió, la qual serà vigent mentre duri l'estat d'alarma i no dependrà dels acords als quals es puguin arribar aquesta setmana a la junta de portaveus parlamentaris.

"En situacions com la que estam vivint, hem d'estar a l'altura", ha destacat el secretari d'Organització de Podem a les Balears, Alejandro López. "Tots els sectors fan esforços per fer front a aquesta crisi i nosaltres, els polítics, n'hem de ser un exemple", ha afegit. D'aquesta manera, Podem està "en la línia" de la decisió adoptada per la formació en l'àmbit estatal, que inclou també els càrrecs i alts càrrecs del govern espanyol.

El diputat d'Esquerra Unida de les Illes Balears, Pablo Jiménez, també s'ha sumat a aquesta iniciativa i ha decidit donar el 50% del seu salari com a diputat mentre duri l'estat d'alarma. La donació serà destinada a una ONG que estigui participant activament per lluitar contra el coronavirus i les seves conseqüències.

En un comunicat EUIB ha assegurat que aquest només és un gest solidari amb les persones que ho passen malament i remarquen que la fita urgent és "aconseguir invertir recursos econòmics suficients per afrontar la crisi econòmica derivada de l'aturada dels sectors productius, perquè no quedi ningú enrere".

El Consell Ciutadà Autonòmic de Podem es reunirà dissabte per analitzar els possibles escenaris de després de la crisi sanitària del coronavirus, tant a escala autonòmica com insular i municipal.

stats