Política 12/02/2021

Podem celebra que Marc Pons deixi la Conselleria d'Habitatge

"El canvi pot ser positiu", ha dit el portaveu del partit morat al Parlament, Alejandro López

Ara Balears
2 min
El conseller Marc Pons en el Parlament en una foto d'arxiu.

Unides Podem ha celebrat aquest divendres que el conseller socialista d'Habitatge i Mobilitat, Marc Pons, sigui substituït pel fins ara batle de Sant Josep, Josep Marí Ribas. "El canvi pot ser positiu", ha dit el portaveu del partit morat al Parlament, Alejandro López, després que es fes pública la reestructuració del Govern, i ha afegit que les polítiques d'habitatge que s'estaven fent sota la direcció de Pons "no ens agradaven i hem estat molt crítics".

López ha assegurat que es reuniran pròximament amb el nou conseller per explicar-li en què discrepaven amb Marc Pons i acostar posicions. El portaveu ha assenyalat que aquesta setmana els socis de Pacte han negociat els canvis en el Govern, però que el seu partit feia tres mesos que havia demanat adaptar-se a la situació per impulsar la sanitat i reactivar l'economia.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha explicat en una roda de premsa que la seva formació ha tingut un paper "actiu" respecte que la Secretaria Autonòmica d'Universitat i Recerca s'incorporàs dins la nova Conselleria de Fons Europeus. El sobiranista ha assegurat que MÉS ha participat "directament" en la creació de la Conselleria. "Si volem redefinir la nostra economia, hem de prioritzar els projectes vinculats a la recerca, l'economia blava i l'economia verda i els projectes vinculats a la cultura i la creativitat", ha comentat Noguera.

El senador del PSIB, Cosme Bonet, ha valorat positivament la remodelació del Govern i ha dit que "permet enfrontar els nous reptes d'aquesta etapa de la gestió de la pandèmia i les seves conseqüències". El socialista ha destacat que les Balears siguin el primer govern autonòmic que s'adapta a la situació actual.

Cal recordar que el Govern passarà a tenir com a portaveu el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Abandonen les files de l'Executiu la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la consellera de Presidència, Pilar Costa, que fins ara havia exercit com a portaveu. Per la seva banda, la mallorquina Mercedes Garrido serà la nova consellera de Presidència; l'eivissenc Josep Marí Ribas –fins ara batle de Sant Josep– assumirà la cartera de Mobilitat i Habitatge i el menorquí Miquel Company serà el nou conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura. La conselleria encapçalada per Martí March serà la d'Educació i Formació Professional, que Armengol ha qualificat com a "part fonamental" per a la reactivació econòmica.

stats