Política 05/06/2022

El ple del Consell de Comunitats Balears a l'Exterior dona llum verda al nou projecte de llei per regular-ne el funcionament

Armengol ha elogiat la feina de les cases illenques per fer realitat la norma

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el seu viatge a l'Argentina.

PalmaEl XXIV Ple del Consell de Comunitats Balears a l'Exterior, que ha tingut lloc aquest dissabte a San Pedro, a l'Argentina, ha donat el vistiplau a l'avantprojecte de llei que n'ha de regular el funcionament. Armengol ha elogiat la implicació de les cases balears per fer possible aquest projecte de llei.

L'Executiu ha assenyalat que aquesta proposta de llei té com a objectiu actualitzar i millorar la regulació actual, aprovada fa 30 anys. La principal novetat és que reconeixerà com a persones vinculades amb les Illes totes les que tinguin, mantinguin i demostrin una vinculació amb l'Arxipèlag de tipus afectiu, cultural, emocional o de qualsevol altra mena. D'aquesta manera, per formar part de la comunitat illenca no serà requisit imprescindible ser descendent de persones de les Balears.

D'altra banda, la nova norma inclou mesures per facilitar la participació del col·lectiu en els actes commemoratius del Dia de les Illes Balears i impulsa l'organització d'activitats culturals a l'exterior amb la creació del Dia Internacional de les Comunitats Balears a l'Exterior, que se celebraria el 15 de juliol.

A més, incorpora tots els grups parlamentaris al Consell de Comunitats Balears a l'Exterior per garantir la pluralitat, defineix els requisits que han de complir un grup de persones per constituir-se com a comunitat balear i adquireix el compromís d'incorporar les necessitats d'aquestes entitats a les polítiques públiques autonòmiques.

stats