Política 05/09/2018

Cort invertirà set-cents mil euros en l'asfaltatge de la segona línia de la Platja de Palma

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, assegura que les obres podrien començar el gener de 2019

Aina Riera Serra
2 min
Situació de l'empedrat del carrer Marbella, a la segona línia de la Platja de Palma

PalmaLes obres d'asfaltatge dels carrers Marbella i Neopàtria, a la segona línia de la Platja de Palma, podrien començar el gener de 2019. Així ho ha assegurat aquest dimecres el regidor d'Infraestructures, Rodrigo A. Romero, després de l'entrega dels plecs d'un nou contracte que suposarà la inversió de 700.000 euros en aquesta intervenció, com també en la reparació de les voreres.

El regidor ha explicat que es tractava d'una reivindicació històrica dels hotelers, els veïns de la zona i també dels conductors d'autobusos de l'EMT. Aquests carrers, en comptes d'estar asfaltats, estaven pavimentats amb un trespol que, amb els anys, s'havia anat trencant i deteriorant. Alguns trams del carrer Marbella i Llaüt tenien forats de dimensions considerables, fet que provocava danys a les rodes i al motor dels autobusos que hi transitaven i també lesions a l'esquena dels conductors. De fet, el 13 de juliol els conductors de l'EMT varen convocar una vaga per denunciar aquesta situació.

Rodrigo A. Romero ha dit que amb aquesta inversió se solucionarà un problema històric que no s'havia resolt fins ara a causa de la manca d'inversions per part del Consorci de la Platja de Palma, del qual l'executiu central es va desvincular l'any 2017 i va rompre amb el conveni d'inversions.

El nou contracte estableix un termini d'entre cinc i sis setmanes per executar les obres, que podrien començar el gener de 2019 i estar llestes abans d'abril. Segons Romero, el contracte nou suposarà un augment del 45% del pressupost que hi havia fins ara per reparar l'asfaltatge i les voreres.

El projecte inclou l'asfaltatge dels carrers Marbella i Neopàtria, a excepció de la zona d'aparcament de vehicles, on es mantindria el trespol actual. Pel que fa a la reparació de les voreres, l'actuació serà posterior i es preveu que es desenvolupi en un termini d'entre cinc i set anys.

Un altre dels problemes de la Platja de Palma és l'enllumenat de la primera línia. El batle, Antoni Noguera, ha dit que s'ha demanat una inversió de 2,5 milions d'euros de l'impost turístic per substituir fins a 900 punts de llum.

D'altra banda, tant el regidor com el batle han informat que s'han mantingut reunions amb els veïns i els hotelers de la zona per establir un full de ruta i les reivindicacions prioritàries. Noguera també ha recordat que hi ha altres projectes en marxa i a punt de licitar, com són les obres del millora al torrent dels Jueus i la remodelació de la plaça dels Nins. En total, Cort preveu invertir entre set i vuit milions d'euros a la Platja de Palma.

Finalment, Noguera ha reivindicat més implicació per part del govern central i nous convenis d'inversió per renovar les zones turístiques madures com la Platja de Palma. El batle de Palma ha descartat l'opció de crear un nou consorci i ha dit que la solució és firmar convenis com els que s'han establert amb les Illes Canàries.

stats