Política 27/07/2022

El Pla d'eficiència energètica del Consell de Mallorca proposa un estalvi energètic del 36%

L'objectiu de la institució insular és reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle un 55%

ARA Balears
2 min
Plaques solars sobre un edifici de Palma.

PalmaEl Consell de Mallorca ha elaborat un pla d'eficiència energètica que estableix 22 accions concretes que tenen la finalitat de fer un estalvi energètic del 36%, de reduir les emissions dels gasos hivernacle un 55% i d'instal·lar energies renovables fins a aconseguir un consum final del 40%.

Segons recull Europa Press, les accions estan repartides en diferents horitzons, com la gestió eficient dels parcs de bombers, la rehabilitació energètica de la Llar de la Joventut i la creació d'una comunitat energètica pilot en el barri del Camp Redó.

Primera estratègia

La primera estratègia suposa actuar sobre els aparells de climatització i enllumenat dels deu edificis més consumidors per kilowatt hora per metre quadrat. Es podrà incorporar fins a un megawatt d'energia solar fotovoltaica, aprofitant les cobertes dels edificis del Consell de Mallorca, i electrificar el 30% de la flota. Aquest escenari suposa una inversió de 12 milions d'euros.

A més, la institució projecta una segona estratègia, que suposaria arribar a un estatus de neutralitat climàtica i que permetria reduir les emissions directes de gasos d'efecte hivernacle a zero el 2030, a més de produir el 100% d'energia neta i de manera local.

Segon escenari

Per arribar a aquest segon escenari, a més d'aconseguir els objectius del primer, seria imprescindible contractar energia neta a través de garanties d'origen, electrificar el 100% de la flota i la totalitat de les calderes de gas natural i propà dels edificis.

També s'hauria d'incorporar, com a mínim, 400 quilowatts d'energia solar fotovoltaica a la ja instal·lada, per produir el 100% d'energia final el 2030. Tot això suposa una inversió de 17 milions d'euros. "En definitiva, es tracta d'un pla director molt ambiciós i en línia amb el compromís obtingut pel ple del Consell, amb la declaració d'emergència climàtica a Mallorca", ha dit el conseller insular d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom.

stats