Pressupostos
Política 18/11/2022

El Pi presenta una esmena a la totalitat dels pressupostos del Consell de Mallorca

La portaveu del partit, Xisca Mora, assegura que les propostes que van fer encara no s'han executat

ARA Balears
1 min
La portaveu del partit, Xisca Mora

PalmaEl Pi ha presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos del Consell. La portaveu de la formació a la institució, Xisca Mora, ha assegurat que presenten aquesta esmena perquè "les propostes que férem als pressupostos anteriors i que foren aprovades per l'equip de govern encara no s'han executat i estam a punt d'acabar l'any".

Mora també ha assenyalat que fins i tot hi ha departaments que no han executat la totalitat de les seves partides i que això és injustificable. "No pot ser que s’aprovin esmenes per arreglar carreteres com la de Llubí a Santa Margalida o la creació de la rotonda de Can Tunis a Son Ferriol, i avui encara no s’ha fet res de res", explica la portaveu.

"Tot i això, estam disposats a retirar aquesta esmena a la totalitat si l’equip de govern es compromet a acceptar les nostres esmenes. Ja hem començat les converses amb el conseller insular d’Hisenda, però no donam un xec en blanc". En aquest sentit, la formació continua preparant esmenes parcials, entre les quals figuren una partida de 10 milions d'euros per a expropiacions i/o adquisició d'hotels obsolets o de baixa qualitat; una partida de 5 milions per al finançament especial per a la millora d'establiments i habitatges vacacionals que prioritzin la sostenibilitat i la qualitat, i una de 8 milions d'euros per a la rehabilitació energètica dels edificis públics.

Segons ha informat el partit, aquestes són algunes de les 46 esmenes parcials per valor d'uns 80 milions d'euros i que proposaran a l'equip de govern perquè les incloguin dins els pressupostos del 2023.

stats