Partits
Política 21/02/2024

El Pi es desvincula del retorn d'Unió Mallorquina

El partit regionalista ha enviat un comunicat als afiliats poc abans del consell d'UM

ARA Balears
1 min
Josep Melià i Tolo Gili després de la roda de premsa

PalmaLa direcció d'El Pi ha anunciat aquest dimarts, en un comunicat enviat als seus afiliats, que no participa, ni directament ni indirectament, en el ressorgiment d'Unió Mallorquina. "Com és conegut per molts, antics membres d'UM han decidit tornar a fundar el partit que va deixar d'existir fa més d'una dècada. Pensam que aquesta refundació no és el camí a seguir per al centre nacionalista i regionalista de les Balears amb vista a unes futures eleccions", han expressat.

En aquest sentit, han remarcat que un dels principals objectius d'El Pi és "col·laborar en la creació d'un moviment a l'estil de Coalició Canària" que agrupi els partits nacionalistes, regionalistes i municipalistes de les Balears, i, d'aquesta manera, "evolucionar cap a un espai més ampli i modern" que "pugui engrescar bona part de la societat balear".

La formació ha insistit, així, en el fet que respecten la tasca de refundació d'UM, però que no hi ha cap mena de col·laboració, ni feina conjunta entre els seus projectes. "El Pi i Unió Mallorquina són dues formacions polítiques diferents i sense cap lligam de l'una amb l'altra", han aclarit.

En últim lloc, des del partit han agraït als afiliats el suport que "sempre" han rebut, "especialment en els moments més difícils", i els han animat a "continuar fent feina per construir un espai fort que marqui el lideratge polític de les Balears".

stats