Partits
Política 21/02/2024

La nova Unió Mallorquina nomena una junta gestora i farà el congrés abans de final d'any

La formació, reunida a Can Gelabert de Binissalem, adopta el lema 'Mallorca dins la sang'

ARA Balears
2 min
WhatsApp Image 2024 02 20 at 21.21.17

PalmaEl Consell Nacional d'Unió Mallorquina (UM) ha nomenat el batle de Binissalem, Víctor Martí Vallés, com a president de la junta gestora, que conformaran Cristina Cerdó Capellà, Rafel Gelabert Boyeras, Xisca Jaume Soler, Josep Lliteres Vidal, Damià Nicolau Ferrà, Manuel Patiño Gómez i Pere Ramon Bonet, i que haurà de preparar i convocar el congrés de la formació política refundada sota el lema 'Mallorca dins la sang'. Mentrestant, la junta "assumeix les funcions i competències pròpies del comitè executiu i del consell de direcció permanent, d'acord amb allò que disposen els estatuts", segons ha informat UM en un comunicat.

L'acte ha tingut lloc al Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem, amb Damià Nicolau com una de les cares visibles de la refundació. L'exdirigent de la formació nacionalista s'ha adreçat als assistents per explicar que la junta gestora "s'encarregarà de fer estructura als pobles i barriades i preparar un congrés", previst per a abans de final d'any. "Aquesta iniciativa ha sorgit de la ferma voluntat de sumar i de fer un espai que doni resposta a les il·lusions i necessitats del nostre poble. Mallorca i els mallorquins necessiten un referent fort. Volem un país de persones que defensi els drets de la gent que viu a la nostra terra per damunt d'interessos partidistes. Volen gent que generi riquesa, gent que estimi i vulgui tirar endavant aquest país amb il·lusió. La feina surt de l'esforç i hem de procurar que el nostre jovent en sigui conscient", ha afegit Nicolau.

Martí, que ha exercit com a amfitrió de la trobada, ha fet servir el lema del partit refundat durant la seva intervenció: "Mallorca necessita persones compromeses, que facin feina en el dia a dia, de tu a tu, com feim a Binissalem, i que duguin Mallorca dins la sang, com jo hi duc Binissalem".

Centre orfe

Quan es va anunciar fa unes setmanes la refundació d'UM, Nicolau va explicar que el projecte naixia del fet que "el centre regionalista quedàs orfe de veu al Parlament", després que El Pi no aconseguís cap diputat en els comicis del 28 de maig de 2023. La vinculació de les sigles a la corrupció política, considera Nicolau, no és un problema perquè els responsables "ja han pagat" per això, "sense indults ni amnisties". "El temps dirà si convé dur aquest nom, però la gent d'UM té credibilitat per la feina que s'ha fet molts anys", assegura.

La nova UM estendrà la mà a El Pi? "Hem parlat amb El Pi, perquè gent d'aquest partit era d'Unió Mallorquina", apunta Nicolau, a més de remarcar "un objectiu clar". "Hi ha d'haver un sol projecte per a les eleccions de 2027", va dir. "Ells tenen feina als pobles on governen, i nosaltres anirem muntant la nostra estructura de partit. Ara tenim una feina de formigueta, de secretaria d'organització. Hem de tenir una bona estructura als pobles i organitzar-la a Palma, que és l'assignatura pendent", va afegir.

stats