Política 01/03/2022

El Pi demana un model constitucional més respectuós amb les nacionalitats

Reclamen també un sistema de finançament just per a les Illes Balears

ARA Balears
1 min
Josep Melià i Tolo Gili després de la roda de premsa

PalmaAprofitant la Diada de les Illes Balears, El Pi ha reivindicat i reclamat un model constitucional més respectuós amb les nacionalitats. Després de més de quaranta anys de la seva aprovació, els regionalistes consideren que és el moment de renovar i modernitzar la Constitució.

A més, han recordat que des del partit continuaran fent feina i insistint en el fet que el nou model de finançament que s'està elaborant sigui "just per a aquesta terra", i tingui en compte variables compensatòries, com la insularitat, la sobrepoblació, la població flotant i el principi d'ordinalitat.

En aquest sentit, els regionalistes defensen el concert econòmic: que tots els imposts siguin recaptats pel Govern balear i després transferir-ne una part a l'Estat per les despeses comunes.

A través d'un comunicat, el partit regionalista ha recordat a tots els residents a les Illes Balears que continuaran fent feina des de la centralitat política i defensant les màximes quotes d'autogovern per a les Illes Balears i "la nostra identitat com a poble". "Continuarem incidint que el Govern desenvolupi d'una vegada l'Estatut d'Autonomia i que reclami al govern de l'Estat la transferència de les competències de costes, ports, seguretat i justícia", ha sentenciat.

stats