Política 10/07/2014

Pedro Sánchez oculta al currículum que va ser a l'assemblea de Caja Madrid amb Blesa

El candidat a la secretaria general del PSOE argumenta que hi va ser en qualitat de regidor de Madrid i que no té "res a veure" amb la gestió de Miguel Blesa

Ara
2 min

Barcelona/MadridEsprint final convuls de Pedro Sánchez en la carrera cap a la secretaria general del PSOE. El candidat socialista a rellevar Alfredo Pérez Rubalcaba ha hagut de sortir al pas aquest dijous després que el digital elconfidencial.com hagi revelat que en el seu currículum públic no hi consta que entre els anys 2004 i 2009 va ser membre de l'assemblea de Caja Madrid amb Miguel Blesa al capdavant. La informació es desprèn dels informes anuals de govern corporatiu de la CNMV.

Sánchez ha argumentat que, efectivament, va ser el representant del PSOE de l'Ajuntament de Madrid en l'assemblea de Caja Madrid, malgrat que, això sí, ha rebutjat que tingui "res a veure" amb la gestió de Blesa que va acabar amb el major rescat financer d'Espanya. Amb ell integrant de l'assemblea de Caja Madrid, la cúpula de l'entitat va portar a terme la controvertida i ruïnosa operació de compra del City National Bank of Florida.

Garant del "joc net"

En declaracions als periodistes, Pedro Sánchez ha insinuat que la informació publicada aquest dijous forma part de les "males arts" en campanya, i s'ha erigit en garant del "joc net". "Res a amagar", ha insistit malgrat que en el seu currículum eludeix el pas per l'assemblea de Caja Madrid. Sí que és cert que Sánchez va reconèixer aquesta activitat en la declaració d'activitats en accedir al Congrés el 2009, si bé només va fer constar l'última etapa a l'assemblea de Caja Madrid i el cessament el 2010 en arribar al Congrés.

stats