Política 22/06/2015

Pedro Sánchez defensa que la bandera espanyola "uneix" en valors com la llibertat, la igualtat i la justícia

El candidat del PSOE a la Moncloa avisa Artur Mas que "s'equivoca si creu que amb una votació trencarà segles d'història en comú i de biografia mestissa" entre Catalunya i la resta d'Espanya

Europa Press
2 min
Pedro Sánchez amb la bandera espanyola de fons / DANI POZO / AFP

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha explicat a Cadena Ser per què va voler fer el seu discurs de proclamació com a candidat a la Moncloa acompanyat per una gran bandera d'Espanya projectada a la seva esquena. "És la bandera amb la qual la meva generació ha crescut en la democràcia, per la qual van lluitar els meus pares i la generació dels meus pares i que la generació dels meus avis no va poder veure durant la dictadura", ha dit.

Sánchez ha explicat que aquesta bandera uneix els espanyols en valors com la llibertat, la igualtat i la justícia social i ha explicat que el que volia transmetre és que el PSOE la sent "com a pròpia, sense exclusions". "És tan nostra com de la resta", ha defensat, tot insistint que si el canvi que proposen els socialistes és allò que uneix, el primer que volen fer és "reivindicar la bandera".

També a Catalunya, Sánchez ha apostat per fer un discurs d'una Espanya "que demostri que és capaç de reformar-se per seguir defensant els valors que abracen la majoria dels catalans", la solidaritat i un futur millor, ja que, segons ha dit, Catalunya és una de les societats "més dividides per la desigualtat" i això està relacionat amb les retallades que el Govern català ha aplicat a la sanitat, l'educació i les polítiques d'ocupació.

Sánchez ha acusat tant al president català, Artur Mas, com al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, d'haver estat més preocupat "en els càlculs electorals" que a resoldre els problemes, "sense entendre la ruïna col·lectiva a la que han portat aquests càlculs" .

A més, Sánchez ha avisat Artur Mas que "s'equivoca si creu que amb una votació trencarà segles d'història en comú i de biografia mestissa" entre Catalunya i la resta d'Espanya.

stats