Política 11/06/2015

Desallotjat el Patio Maravillas, espai de trobada de Guanyem Madrid

La policia ha fet efectiva l'ordre dies abans que es formi el nou Ajuntament, previsiblement presidit per Manuela Carmena

Europa Press
2 min
L'espai era lloc de trobada de Guanyem Madrid, integrat a la candidatura de Manuela Carmena. EFE

MadridAgents de la Policia Nacional han desallotjat sense incidents ni detencions el centre social Patio Maravillas, al carrer Pez de Madrid, en una intervenció que ha començat al voltant de les 5 hores d'aquest dijous a la matinada, segons ha informat a Europa Press fonts de la delegació del govern espanyol.

Al voltant de les 5 hores de la matinada d'aquest dijous, efectius de la Policia Nacional i de la Unitat d'Intervenció Policial s'han personat al lloc per procedir al desallotjament d'aquest edifici per ordre del Jutjat d'Instrucció número 45 de Madrid.

Segons han indicat les mateixes fonts, no s'ha produït cap incident o detenció ja que només hi havia una persona en el moment del desallotjament que quan ha vist la presència policial ha sortit fugint del bloc per la teulada. Fonts de la Prefectura Superior de Policia han detallat que en aquests moments el propietari i titular de l'edifici es troba tapiant les portes i finestres.

Aquest immoble, emblemàtic a la ciutat, ha estat fins ara el centre de reunions de Guanyem Madrid, d'on procedeixen activistes i ara nous regidors, Celia Mayer i Guillermo Zapata.

Segon desallotjament en quinze dies

El d'aquesta matinada és el segon desallotjament que afecta els membres del Patio Maravillas en tot just quinze dies. La nit del 27 de maig la Policia Municipal va desallotjar l'edifici de les antigues dependències de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), que està reservat perquè en un futur aculli el Museu de l'Art, Arquitectura, Disseny i Urbanisme, (MAADU), i que havien ocupat integrants del Patio Maravillas

En aquell moment, un portaveu del Pati va explicar a Europa Press que l'objectiu de la 'okupació' era estendre els projectes del Pati i continuar amb les seves activitats culturals i d'índole política. De fet, van fer el pas per l'imminent desallotjament de l'edifici del carrer Pez, atès que fa tres mesos van rebre l'ordre judicial de desallotjament cautelar i un cop vençut el termini d'un mes, el desallotjament forçós per part de la Policia Nacional podia arribar en qualsevol moment, cosa que ha succeït aquest djijous, a tres dies de la formació del nou Ajuntament que, previsiblement, estarà encapçalat per Manuela Carmena, número u d'Ahora Madrid.

Precisament, de Guanyem Madrid, integrada en aquesta candidatura, ha utilitzat el Patio Maravillas com a centre de reunions, l'última de les quals va tenir lloc aquest dilluns.

stats