Política 29/12/2020

Quasi tots els partits de les Balears demanen un augment de policies locals

PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, El Pi, Més per Menorca, Ciutadans i el PP registren una proposició no de llei de manera conjunta al Parlament

Ara Balears
1 min
Els partits han reclamat al govern espanyol que els policies locals no hagin de fer d'administratius

PalmaEl PSIB, Podem, MÉS per Mallorca, El Pi, Més per Menorca, Ciutadans i el PP han registrat de manera conjunta una proposició no de llei (PNL) al Parlament per demanar més agents de Policia Local als municipis de les Illes i que el govern espanyol n'elimini la taxa de reposició anual –Vox i Gent per Formentera no ha subscrit aquesta petició. Segons han explicat mitjançant un comunicat, les restriccions de la taxa de reposició han provocat que molts ajuntaments no puguin tenir "uns cossos policials adequadament dimensionats" en moments de "molta dificultat" i de "necessitat de fer complir" la normativa contra el covid.

A més, aquests partits han remarcat que el problema es complica quan molts policies han d'ocupar places administratives i deixen de patrullar els carrers. "Tot plegat, dona lloc a una situació extraordinària" per reposar les places dels agents que fan aquesta feina.

L'objectiu d'aquesta PNL és que "els ajuntaments de les Illes puguin disposar en tot moment d'efectius policials suficients" per fer les seves funcions "en condicions", més encara en uns moments en què cal personal per vetllar pel compliment de la normativa preventiva per fer front a la pandèmia.

Aquesta iniciativa reclama al govern espanyol que inclogui les places d'administratius en l'oferta pública d'ocupació i que es faci una anàlisi de la necessitat d'efectius "ajustada a la població, la dispersió geogràfica i les característiques especials dels municipis". A més, la PNL també reclama que l'Estat permeti la creació de noves places de policies locals, que s'incloguin en la pròxima oferta pública d'ocupació i que es tinguin en compte les places de les persones que es jubilaran els anys 2021 i 2022.

stats