Societat 21/12/2020

El Govern demana eliminar la taxa de reposició dels policies locals

La FELIB i l'Executiu han presentat una bateria de mesures per adequar les plantilles

Ara Balears
2 min
Un agent de la policia local.

PalmaEl Govern i la Federació d'Entitats Locals de les Balears (FELIB) han presentat aquest dilluns una bateria de mesures per millorar la situació dels policies locals de l'Arxipèlag. Una de les més importants és eliminar la taxa de reposició anual, ja que impedeix adequar les plantilles a les necessitats actuals. Així ho ha dit aquest dilluns la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, després de reunir-se amb els responsables municipals per valorar-ne la situació.

Diversos factors, com per exemple els pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2012 i les successives lleis de pressupostos, "han limitat la cobertura de places de policies locals dels diferents ajuntaments de les Balears", ha dit Castro. Per exemple, "el 2012 la reposició d'efectius va ser d'un 10% i es va mantenir així fins al 2015, quan s'augmentà al 50%. No va arribar al 100% fins al 2016", ha afegit.

Això suposava que durant diversos anys les places no podien sortir a oferta pública i, per tant, els ajuntaments varen tenir un nombre d'efectius per sota del que era necessari, el qual encara no ha estat recuperat. En cas que aquesta sol·licitud no sigui acceptada, es demanarà incloure en la taxa de jubilacions les d'aquest any i les de l'any que ve. També es demanarà que les places dels efectius que realitzen tasques administratives no computin i puguin ser oferides per cobrar serveis operatius.

Tant l'administració autonòmica com els ajuntaments de les Illes continuaran amb els seus processos selectius ordinaris i amb ofertes públiques d'ocupació. Es proposa evitar la mobilitat dels opositors entre ajuntaments, ja que impedeix cobrir adequadament les vacants. També s'intenta fomentar el procés unificat per a la selecció de personal de nou ingrés, amb l'adhesió voluntària dels ajuntaments a la convocatòria; l'Escola Balear d'Administracions Públiques (EBAP) és la responsable de la gestió dels processos.

Es demanarà als ajuntaments que organitzin els seus propis processos selectius perquè facin coincidir les dates dels exàmens i fer de manera unificada el curs de capacitació, que començarà el febrer del 2021 i es durà a terme de manera descentralitzada per illes, excepte el de Formentera, que serà a Eivissa. També es proposa la creació d'una borsa única per illa.

stats