DRET A DECIDIR
Política 26/03/2014

El Parlament ignora el TC i manté la vigència de la declaració de la sobirania

"No és casual que la sentència sortís el mateix dia que el Parlament demanava recusar el president del TC", ha assegurat la vicepresidenta de la mesa, Anna Simó

Sara González
75 min
Alícia Sánchez-Camacho parla amb Oriol Junqueras i Marta Rovira en el Parlament / PERE TORDERA

BarcelonaEl Parlament de Catalunya manté la vigència de la declaració de sobirania malgrat la sentència del Tribunal Constitucional. Així ho ha explicat la vicepresidenta de la mesa, Anna Simó, que ha assegurat que la cambra catalana mantindrà tots els documents gràfics d'una "declaració política que és vigent per a la majoria" de grups parlamentaris. "Una voluntat política no es pot suspendre", ha insistit.

Simó ha assegurat que la mesa "ni refusa ni accepta" la sentència del TC, però no s'ha estat d'assegurar que "no és casual que la sentència sortís el mateix dia que el Parlament de Catalunya demanava recusar el president" d'aquest tribunal, en considerar que no podia garantir la imparcialitat a l'hora de prendre una decisió sobre la declaració. Simó ha afegit, a més, que tampoc és "habitual" que el TC es pronunciï entremig dels tres dies de dol per la mort de Suárez.

Amb tot, la dirigent republicana ha volgut deixar clar que seran els grups parlamentaris els encarregats de fixar el posicionament davant la resolució del tribunal.

stats