Mobilitat
Política 21/03/2023

El Parlament rebutja implantar les freqüències nocturnes en el tren

El Pacte vota en contra d'una moció en aquest sentit del PP, el qual no ha acceptat una esmena dels partits del Govern "per acostar posicions"

1 min
Un tren del Servei Ferroviari de Mallorca en una imatge d'arxiu.

PalmaLes freqüències nocturnes en el tren i al bus interurbà de Mallorca hauran d'esperar, o almenys de moment. Els partits del Pacte han votat en contra aquest dimarts en el Parlament d'una moció presentada pel PP, que en el seu primer punt reclamava ampliar la cobertura horària del servei ferroviari a primera i darrera hora dels dies laborables, la implantació de trens nocturns en el cap de setmana i la supressió de la disminució de les freqüències al llarg de l'estiu.

PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca havien registrat una esmena que rebaixava substancialment el text presentat pel PP. Els partits del Govern se centraven només a "analitzar la possibilitat d'implantar serveis de transport públic nocturn per tal d'evitar els desplaçaments en vehicle privat", però el PP no ha acceptat l'esmena davant l'intent "d'acostar posicions", segons ha afirmat el diputat socialista Joan Ferrer.

La principal problemàtica per tirar endavant la implantació de freqüències nocturnes és la manca de trens i personal. En aquest sentit, cal remarcar que l'any vinent s'incorporaran cinc trens a les Balears, per valor de 54 milions provinents dels fons europeus, que en aquests moments s'estan construint al País Basc.

L'únic punt dels onze que contenia la moció que s'ha aprovat ha estat el referent a una major regulació de l'ús dels patinets elèctrics a les estacions i dins els trens, "després que s'hagin produït explosions a trens de la península".

stats