Política 06/02/2019

El Parlament demana al Govern que prohibeixi el gas de riure

Argumenten que té efectes nocius per a la salut i crea dependència

Ara Balears
1 min
Imatge de la Guàrdia CIvil.

PalmaEl Parlament balear ha demanat aquest dimecres al Govern que prohibeixi la venda de l'òxid nitrós, conegut com a gas de riure, i d'altres substàncies comercialitzades per a ús recreatiu que "sense ser drogues s'utilitzen com a tals".

La Comissió de Salut de la Cambra legislativa autonòmica ha aprovat una proposició no de llei en la qual demana que s'incorporin a la definició de drogues de l'avantprojecte de llei d'addiccions que prepara la Conselleria de Salut els "inhalants" i altres substàncies químiques que no són estupefaents però que s'usen de manera similar.

A més, en la proposició ratificada es reclama "prohibir la venda, la dispensació i que es faci publicitat de substàncies que, encara que estiguin degudament autoritzades per a determinats usos o formes d'administració, es venguin, dispensin o publicitin per a un altre ús o forma d'administració que produeixi efectes nocius per a la salut o creï dependència". En concret, el text al·ludeix a la prohibició de comercialitzar, dispensar o publicitar per a la seva inhalació l'òxid nitrós, que en zones d'oci es posi en globus.

D'altra banda, la Comissió de Salut ha instat el Govern a regular, consolidar i ampliar les places de dietistes i nutricionistes a hospitals públics.

stats