Llei del taxi
Política 06/02/2024

El Parlament aprova per unanimitat la Llei del taxi

La nova normativa planteja mantenir la precontratació obligatòria per als VTC amb mitja hora d'antelació i definir un àmbit d'actuació insular per evitar que es puguin traslladar llicències interilles

ARA Balears
2 min
Representants del sector del taxi durant el ple del Parlament de les Illes Balears

PalmaEl ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposició de llei de millora de la regulació i dels serveis dels vehicles de fins a nou places, coneguda com la llei del taxi. Així, la proposta del PSIB queda aprovada amb el vot a favor de tots els partits i dues abstencions de Més per Menorca.

La nova llei planteja mantenir la precontratació obligatòria per als VTC amb mitja hora d'antelació i definir un àmbit d'actuació insular per evitar que es puguin traslladar llicències de VTC interilles. D'altra banda, també es preveu que amb aquesta llei s'exigeixi la doble llicència (urbana i interurbana) com a condició exigible a tots els que vulguin dur a terme el servei de transport privat, ja siguin conductors de VTC o taxistes.

Després que s'aprovàs la nova normativa, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha celebrat l'acord entre els diferents partits perquè considera que és clau per evitar que es "destrossi el sector". Tot i això, els socialistes han afegit que són necessàries més limitacions per garantir el futur d'aquest servei i evitar que es converteixi en un monopoli.

D'altra banda, el diputat del PP, José Luís Mateo, ha celebrat l'aprovació i ha reconegut que, encara que no és "la llei i el text que tots hauríem desitjat, respon a les necessitats actuals i era necessària". En aquest sentit, el diputat de MÉS per Mallorca Ferran Rosa ha assegurat que considera que la llei hauria d'haver suposat un increment més significatiu en les limitacions de llicència i en la transparència en les tarifes dels VTC.

Pel que fa a Més per Menorca, el diputat Josep Castells ha defensat la seva abstenció en alguns punts perquè consideren que la llei està feta amb "mentalitat mallorquina". Des de Podem, Cristina Gómez ha celebrat també l'acord.

stats