Política 20/11/2019

Neus Truyol: "La titularitat pública de Son Busquets està garantida"


La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha afirmat que està pendent de decidir-se a quina administració pública ha de pertànyer

A. T.
1 min
Antic quarter militar de Son Busquets

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha afirmat aquest dimecres que "està garantit" que "la titularitat de Son Busquets serà pública". L'edil s'ha pronunciat després que el Ministeri de Defensa hagi paralitzat la subhasta de l'antic quarter militar de Palma com a resposta a la petició del Govern balear. Així, queda pendent decidir quina administració pública en serà la titular, aspecte sobre el qual encara no hi ha consens.

A banda d'això, Truyol ha assenyalat que les converses continuen en marxa per definir el pla especial de Son Busquets. Ha recordat que cal seguir unes directrius marcades per l'Ajuntament que consisteixen en la conservació del patrimoni, implantar una superilla on s'ubica el quarter, crear-hi una zona verda, habilitar-hi 800 habitatges de lloguer social i incloure-hi també diferents infraestructures de comerços com a part del teixit del barri.

La subhasta de Son Busquets va ser anunciada al juliol per un import de 45 milions d'euros. Amb aquesta decisió, es va posar en perill el pla iniciat l'any 2018 per part de Cort de crear-hi 830 habitatges de protecció oficial, un 30% dels quals havien de ser públics.

stats