Política 30/07/2019

El Govern no descartaria impugnar Defensa si subhasta Son Busquets

L'Executiu balear i el Ministeri espanyol es reuniran el 5 de setembre per parlar de la taxació dels terrenys

K. O.
2 min
Cort frena amb Son Busquets per consensuar el projecte

PalmaEl Govern no descarta impugnar el Ministeri de Defensa si aquest arribàs a subhastar el quarter de Son Busquets per 45,8 milions d'euros, tal com va anunciar recentment. Preguntat pel diputat d'El Pi Josep Melià, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha explicat durant la comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament que l'Executiu balear hauria d'analitzar i valorar detingudament la situació, però ha assegurat que "ho podem tenir en compte". De fet, el Govern i Defensa es reuniran dia 5 de setembre a Madrid per parlar de la taxació dels terrenys on es preveuen construir 831 habitatges de protecció oficial.

Com ha comentat Marc Pons, la taxació feta pel Ministeri "menysté" alguns elements del Pla d'equipaments comercials aprovat pel Consell de Mallorca enguany, com és el cas de l'elaboració d'un informe de mobilitat sostenible i d'impacte ambiental. D'altra banda, sense l'aprovació definitiva del Pla especial de reforma interior de Palma, la subhasta dels terrenys no garanteix "seguretat jurídica" als promotors.

Des del PP, Margalida Durán ha carregat contra el conseller i ha afirmat que "Francina Armengol és la pitjor negociadora", i que "no treuen res de profit per a les Balears". Com a resposta, Pons ha demanat a la diputada popular si la seva formació defensa que els 831 habitatges siguin de protecció pública, o, contràriament, contemplen la possibilitat que siguin privats. Sobre això, Durán no s'ha pronunciat, encara que al Consell de Mallorca el seu partit s'ha mostrat favorable que "la solució és que hi hagi habitatge assequible".

Marc Pons també ha explicat que discrepàncies sobre el preu de compra de Son Busquets entre els ministeris de Defensa i Interior van originar l'anunci de treure a subhasta el quarter. De fet, la intenció d'Interior era comprar els terrenys per fer habitatge públic. D'acord amb el conseller, la secretaria d'Estat de Turisme, Bel Oliver, va conèixer la notícia tres dies abans que se celebrés el consell de ministres i va informar el Govern, qui va demanar una reunió el mateix dilluns.

stats