Política 12/06/2020

El Pacte negociarà amb Més per Menorca el Decret de reactivació econòmica

Es faran reunions amb els ecosobiranistes menorquins durant la tramitació d'aquesta norma com a projecte de llei

Maria Llull
1 min
Ple del Parlament del 2 de juny, quan es va votar que el decret de reactivació econòmica s'havia de tramitar com a projecte de llei

PalmaPSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca han acordat negociar amb Més per Menorca el decret de reactivació econòmica, el qual es tramitarà com a projecte de llei el juliol. Segons han explicat en un comunicat, els integrants del Pacte es reuniran amb els ecosobiranistes menorquins per tal d'arribar a acords i que la llei "surti aprovada amb el màxim consens possible", expliquen en el comunicat.

Cal recordar que, malgrat que el decret va ser validat pel Parlament a principis de juny, el Pacte va perdre la votació que va permetre que s'hagi de tramitar com a projecte de llei. Així, malgrat que aquesta norma està en vigor i s'aplica des que es va publicar en el BOIB el 15 de maig, podrà ser modificada en funció de les esmenes dels diferents grups parlamentaris que incorpori.

"El projecte de llei del Decret de reactivació econòmica iniciarà la tramitació parlamentària aviat i pensam que, igual que en anteriors procediments legislatius parlamentaris, el diàleg entre els grups parlamentaris a la recerca de consensos és imprescindible", diu el comunicat. "La nostra prioritat és vertebrar un espai de feina entre els partits de l'esquerra parlamentària, obrir un diàleg amb la finalitat de trobar consensos i poder avançar junts durant la tramitació", afegeix.

stats