Parlament
Política 13/10/2022

El Pacte evita la compareixença de Patricia Gómez al Parlament pel cas Palomino

El PP ha apuntat que dos familiars més s'haurien beneficiat de la posició del director general de l'IB-Salut per entrar a la sanitat pública illenca

2 min
Patricia Gómez després del Consell de Govern.

PalmaEls partits que donen suport al Pacte han tombat aquest dijous en la junta de portaveus la sol·licitud de compareixença urgent de Patricia Gómez, presentada pel PP, per aclarir el que denominen "cas Palomino". El principal partit de l'oposició va denunciar en el Debat de Política General de la setmana passada que el director general de l'IB-Salut, Manuel Palomino, "té col·locada tota la família" a la sanitat pública balear.

El PP argumentava que els fills i la dona s'havien beneficiat de la posició de Palomino per obtenir millors places professionals. A més, aquest dijous el portaveu parlamentari popular, Antoni Costa, ha apuntat que també hi hauria la neboda i la seva parella. "Hem sabut avui que el GSAIB els ha contractat, quan l'únic gerent de l'entitat ha estat el senyor Palomino", ha assenyalat. "Hi ha una situació de col·locació i nepotisme a la Conselleria familiar de Salut", ha afegit Costa.

La portaveu parlamentària del PSIB, Pilar Costa, ha subratllat que el PP, "en comptes de fer un control sobre els continguts polítics, han optat per l'atac personal contra l'honorabilitat de grans professionals de l'IB-Salut". "El PP utilitza l'estratègia de sempre, intensificada aquests mesos, perquè no pot qüestionar la gestió", ha lamentat. A més, Costa ha recordat que aquest mes d'octubre el mateix Palomino compareixerà a la comissió de Salut després d'una petició del PSIB quan se'l va nomenar director general de l'IB-Salut, arran de la dimissió forçada de Juli Fuster.

Així i tot, el portaveu del PP ha explicat que la consellera de Salut compareixerà davant la comissió, "després d'evitar fer-ho davant el ple". El principal partit de l'oposició farà servir la seva cinquena part de diputats en la comissió per convertir la sol·licitud de compareixença en obligatòria.

Per la seva banda, la coordinadora autonòmica de Ciutadans, Patricia Guasp, ha criticat que "el bipartidisme, tant el PSIB com el PP", emprin les administracions públiques "com una agència de col·locació". "Erosionen les institucions", ha criticat Guasp.

stats