Debat de política general
Política 05/10/2022

El PP acusa el director de l'IB-Salut de "tenir col·locada tota la família" a la sanitat balear

Salut ha restat importància al cas i ha negat "qualsevol mena de tracte de favor" cap als fills i la dona de Manuel Palomino

2 min
El portaveu palamentari del PP, Antoni Costa

PalmaEl portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, en la rèplica en el discurs del debat de política general, ha acusat el director general de l'IB-Salut, Manuel Palomino, de "tenir col·locada tota la família" a la sanitat pública balear. Costa ha acusat Gómez que, després de la dimissió forçada de l'exdirector general de l'IB-Salut, Juli Fuster –parella sentimental de la consellera, motiu pel qual Costa ha parlat de "conselleria familiar de salut"–, el nou alt càrrec, Manuel Palomino, tindria els fills i la dona "col·locats". "El fill, a GSAIB, l’únic gestor del qual ha estat el senyor Palomino. La dona, oportunament beneficiada d’una promoció interna. La filla, amb plaça a Ugències de Son Espases, però oportunament recol·locada a l’Hospital Psiquiàtric", ha denunciat.

Així i tot, des de Salut han restat importància a la qüestió i han negat "qualsevol mena de tracte de favor". Segons fonts de la Conselleria, el fill va ser contractat com a tècnic d'emergències durant la pandèmia. Amb relació a la parella sentimental, s'hauria tret la plaça a partir d'unes oposicions, i la "promoció interna" a què ha apuntat el PP hauria estat abans d'aquestes oposicions. Finalment, segons Salut, la filla és infermera i "tenen molta mobilitat" entre els centres que depenen de l'IB-Salut, com l'Hospital Psiquiàtric.

Amb relació a aquestes acusacions, el diputat de la coalició formenterenca d'esquerres, Antonio Jesús Sanz, ha criticat que el Debat de Política General "es converteixi en premsa rosa, no és el lloc per fer-ho". A aquestes crítiques s'hi ha sumat la portaveu socialista, Pilar Costa. "Han entrat al fang de manera descarnada, és com si digués al senyor del PP, que la seva cap, Marga Prohens, ha assegut darrere vostè la seva família", ha afirmat, referint-se a la parella sentimental de Prohens, Javier Bonet.

stats