Política 14/07/2021

El Pacte evita la compareixença d'Armengol per les al·lusions al cas de l'Autoritat Portuària de les Balears

El Parlament durà a terme un ple extraordinari abans d'acabar el juliol

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaEls partits del Pacte –PSIB, Podem i MÉS per Mallorca– han votat en contra de les sol·licituds de PP i Vox perquè la presidenta del Govern, Francina Armengol, comparegui davant del Parlament per explicar les al·lusions a la seva persona en el sumari del cas de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB). "Els grups que donen suport al Govern han decidit rebutjar la compareixença i la presidenta continuarà sense donar la cara", ha criticat el portaveu del PP, Toni Costa, després de la reunió de la Junta de portaveus parlamentaris, a més de recordar que "és la tercera vegada que el PP sol·licita la compareixença". "Els ciutadans no mereixen una presidenta que s'amaga al Consolat", ha afegit.

Costa també ha lamentat que els consellers del Govern facin "d'escut polític" d'Armengol. Però ha remarcat que, en el cas de l'Autoritat Portuària, el nom que figura en els papers "és el de la presidenta", i precisament per això és Armengol "qui ha de donar explicacions". "Va ser ella qui es va reunir amb el president de l'APB, Joan Gual de Torella, abans i després de la seva detenció", ha continuat, a més de fer referència a les manifestacions del portaveu del Govern, Iago Negueruela, qui va assegurar dilluns que "no hi ha tema". "Si no hi ha tema, no veiem cap justificació perquè estigui amagada al Consolat", ha remarcat Costa.

Per part seva, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha comentat que el seu partit s'ha abstingut a la votació de la petició de compareixença del PP i que, en canvi, ha donat suport a la de Vox. Segons ha explicat, la sol·licitud del PP estava redactada d'una manera jurídicament inadmissible, ja que feia referència a una "possible participació" d'Armengol "en la trama de corrupció de l'APB".

En canvi, la diputada del PSIB Silvia Cano ha remarcat que els partits podran formular les preguntes que trobin oportunes en el ple extraordinari del Parlament que previsiblement es durà a terme el 27 de juliol. Segons ha dit, demanar la compareixença de la presidenta és "desmesurat" i "només respon a la voluntat política de generar confusió". De fet, la socialista ja ha anunciat que el PSIB votarà a favor que es dugui a terme la sessió de control al Govern en aquest ple de la Cambra.

stats