Política 12/07/2021

El PP demana la compareixença d'Armengol pel cas de l'APB i el Govern replica que "no hi ha res a explicar"

L'Executiu assegura que la reunió de la presidenta amb l'expresident de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, s'emmarca en l'agenda normal de treball

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

La portaveu adjunta del PP, Núria Riera, ha anunciat aquest dilluns que els populars han registrat una sol·licitud de compareixença urgent d'Armengol davant del Parlament perquè expliqui les informacions que presumptament la vinculen al cas de l'Autoritat Portuària de Balears. "Dissabte vàrem advertir que si Armengol mantenia el seu silenci quant a les informacions que s'han publicat sobre la investigació judicial del cas de l'APB, sol·licitaríem la seva compareixença", ha dit Riera, que també ha considerat que hauria de ser la mateixa presidenta que la demani. "Creim que la sol·licitud que hem registrat serà innecessària perquè estam segurs que la senyora Armengol, que és la presidenta de la transparència, demanarà una compareixença voluntària per venir al Parlament a donar explicacions", ha afegit, a més de manifestar que el seu partit també espera que no enviï cap conseller a fer-li "d'escut".

"No volem prejutjar i creiem en la presumpció d'innocència, però la nostra tasca com a oposició és demanar transparència", ha continuat la diputada popular. "Si no té res a amagar, que surti, perquè si no ho fa és ella qui crea l'ombra de sospita", ha subratllat.

Per la seva part, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, s'ha mostrat contundent a assenyalar que "no hi ha res a explicar" respecte de la trobada d'Armengol amb l'expresident de l'APB, Joan Gual de Torrella. Segons Negueruela, el Govern està tranquil perquè ha actuat "amb total transparència" en relació amb aquest cas. "El Govern té reunions amb l'Autoritat Portuària de manera permanent, no tan sols la presidenta. Som illes, i per la nostra singularitat els ports i aeroports són estratègics. Per això es fan les reunions pertinents", ha explicat. "L'oposició pot demanar les compareixences que consideri, però qui decideix són els grups parlamentaris", ha continuat Negueruela, a més de remarcar que aquest cas està en mas de la justícia.

Davant la insistència dels mitjans a demanar si la presidenta demanaria de manera voluntària la seva compareixença, el portaveu ha indicat que "no hi ha tema". "És complicat explicar una cosa que no existeix. Ens trobam amb diferents administracions i aquesta reunió s'emmarca en l'agenda de treball del Govern", ha sentenciat.

Tota aquesta polèmica va esclatar divendres, arran de les informacions sobre un informe de la Guàrdia Civil que forma part del sumari del cas de l'Autoritat Portuària. En aquest informe, la Policia Judicial analitza un document confiscat a la secretària de Gual de Torrella amb unes notes manuscrites on es pot llegir 'Francina' –la Guàrdia Civil considera que seria Armengol– i uns temes com 'perdedors de concursos'.

Armengol surt al pas

La presidenta del Govern de les Illes ha assegurat que té "la responsabilitat de treballar lleialment amb totes les institucions", volent desfer-se així de la polèmica. A més, ha explicat que manté reunions, de forma quotidiana, amb els representants de diferents institucions, "sempre pensant en l'interès general d'aquesta comunitat autònoma."

stats