ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 26/08/2014

Podem treballaria per presentar-se a unes eleccions anticipades per fer fora "la casta catalana"

L'eurodiputat Pablo Echenique és partidari de treure les urnes al carrer el 9-N tot i un eventual veto del TC i confirma que Podem no farà cap consigna de vot

Europa Press
2 min

BarcelonaL'eurodiputat de Podem Pablo Echenique ha afirmat aquest dimarts en roda de premsa que el seu partit vol presentar-se a unes eleccions anticipades catalanes en cas que siguin convocades, amb l'objectiu de fer fora "la casta catalana". Ha explicat que, tot i que Podem encara no estigui constituït com a partit a Catalunya, els bons resultats de les eleccions europees, només quatre mesos després de constituir-se a Madrid, demostren la seva capacitat d'organitzar-se "en molt poc temps". "Si decideixen fer-ho, no hi ha cap dubte que la gent de Podem a Catalunya s'organitzarà tan ràpid com calgui. Serà difícil, però ningú va dir que seria fàcil", ha precisat.

Preguntat sobre la consulta sobiranista, Echenique ha insistit que Podem dóna suport al dret a decidir i ha afegit que la seva opinió "particular" és que les urnes han d'instal·lar-se igualment si el Tribunal Constitució impugna la llei de consultes. "Quan una llei és injusta, la desobediència civil és una via molt legítima i digna, especialment si es fa de manera pacífica, com es fa sempre en aquesta terra, i donant lliçons a la resta de països del món de com es fan les coses", ha subratllat.

Echenique ha explicat que, en cas de celebrar-se, Podem no donarà cap consigna de vot als seus simpatitzants perquè és un moviment plural en què són presents totes les postures, tal com va avançar l'ARA, tot i que la formació defensa un debat racional en contraposició amb el discurs "de passió i visceral" de la dreta.

L'eurodiputat ha assenyalat que el suport de la cancellera alemanya Angela Merkel a la posició del govern espanyol sobre la consulta és "sens dubte resultat d'una transacció" per la qual Merkel li dóna suport a canvi que l'executiu de Mariano Rajoy mantingui les polítiques d'austeritat.

"Simpatia" per Guanyem

De cara a possibles coalicions per a les eleccions municipals, ha dit que caldrà esperar a l'assemblea de la formació a l'octubre: "Estem creant l'estructura interna de Podem i encara no hi ha cap òrgan que tingui la capacitat i legitimitat per prendre decisions d'aquest tipus".

Tot i això, la seva formació té "simpatia" cap a Guanyem, la plataforma que impulsa Ada Colau, perquè coincideixen en molts punts, com que hagi estat creada des dels moviments socials.

Obertura de 13 oficines

Així mateix, Echenique ha anunciat que Podem obrirà 13 oficines del seu partit a Espanya, una d'elles a Barcelona, per explicar la seva tasca al Parlament Europeu i servir de punt d'informació i trobada del partit.

L'eurodiputat ha assenyalat que, tot i que els fons que Europa reparteix entre els partits per crear aquestes oficines són generosos, molts partits només n'obren una, mentre que ells en crearan diverses: "En aquest sentit tirarem molt de voluntaris perquè tampoc volem malgastar recursos en contractes".

stats