Política 21/12/2018

Casado assegura que no permetrà que “el foc dels pneumàtics” afecti les Balears

Biel Company deixa anar, al costat del líder del partit, que “aquest PP és més espanyol que ningú”

Sabrina Vidal
4 min
Casado assegura que no permetrà que  “el foc dels pneumàtics” afecti les Balears

PalmaEl president del PP estatal, Pablo Casado, va presentar ahir a Palma els candidats del seu partit al Govern, els consells i els principals ajuntaments de les Balears. Ho va fer en un acte en què va deixar clar que el nacionalisme espanyolista serà clau al partit per a les properes eleccions: “No permetrem que el foc dels pneumàtics cremats i les arengues supremacistes i xenòfobes, per molt que els avali el president del govern [espanyol], afecti altres comunitats”, va declarar en referència a les protestes d’ahir a Catalunya.

I es va referir directament a les Balears: “No sou l’annex de ningú, aquesta terra és massa gran per ser l’annex de cap Països Catalans ni de cap entelèquia absurda, ridícula i impossible”, va deixar anar. Al seu costat el candidat del PP balear a la cursa presidencial, Biel Company, va deixar via lliure al seu nacionalisme: “aquest PP és més espanyol que ningú”, declarà orgullós.

El president del PP estatal, Pablo Casado, va presentar ahir a Palma els candidats del seu partit al Govern, els consells i els principals ajuntaments de les Balears. Ho va fer en un acte en què va deixar clar que el nacionalisme espanyolista serà clau al partit per a les properes eleccions: “No permetrem que el foc dels pneumàtics cremats i les arengues supremacistes i xenòfobes, per molt que els avali el president del govern [espanyol], afecti altres comunitats”, va declarar en referència a les protestes d’ahir a Catalunya. I es va referir directament a les Balears:“No sou l’annex de ningú, aquesta terra és massa gran per ser l’annex de cap Països Catalans ni de cap entelèquia absurda, ridícula i impossible”, va deixar anar.

Al seu costat el candidat del PP balear a la cursa presidencial, Biel Company, va deixar via lliure al seu nacionalisme: “aquest PP és més espanyol que ningú”, declarà orgullós.Casado va criticar durament la reunió entre els presidents dels governs espanyol i català, Pedro Sánchez i Quim Torra, i va acusar el darrer de segrestador. “Tenim un president captiu dels independentistes, amb síndrome d’Estocolm”, va afirmar com a valoració de la reunió que mantingueren, dijous horabaixa, els dos dirigents.

“El centre de comandament de l’independentisme català ja està dins el palau de la Moncloa”, va afegir. La trobada, segons Casado, es va fer seguint un protocol de cimera bilateral entre dos estats “amb la humiliació de fer-ho públic i patent”. El líder popular definí la reunió com “un punt de partida” d’una negociació “amb els segrestadors de Catalunya, un acte repugnant de traïció a Espanya”. Pel popular, la trobada a Pedralbes fou l’inici de “la negociació de la ruptura de la sobirania nacional”. Assegurà que s’havia disfressat de diàleg “la ruptura de la Constitució”. Va anunciar que reclamarien la compareixença urgent de Sánchez al Congrés per tal que expliqui “què fa amb Torra”.

A més, va insistir a reclamar de manera urgent l’aplicació, un altre pic, de l’article 155, que inclogués “també el govern [espanyol]”, va afegir moments abans de demanar la convocatòria immediata d’unes eleccions generals.Company, per la seva banda, va defensar que tots els candidats proposats són “probablement els millors” que han tingut mai. El líder dels populars a les Illes va assegurar que el projecte “és a punt” per enviar els partits de l’esquerra a l’oposició, que és “on els agrada estar”. “L’odi” de l’esquerra Company va treure pit de l’espanyolisme del seu partit.

“Rebutjam els Països Catalans, estimam la nostra llengua i cultura, però som espanyols com els que més, ja no sé com ho he de dir”, va afegir enmig d’una intervenció final en què va demanar no deixar-se endur pels extremismes que ara “estan de moda”. Company va dir que cal anar “en contra de l’odi que sembra l’esquerra i que perd més temps a imposar o a desterrar problemes” que a gestionar-ne.“M’il·lusiona pensar que podem recuperar la feina que vàrem fer entre el 2011 i el 2015”, començà.

L’exbatle i candidat per Palma va recordar la seva etapa dirigint el consistori com si hagués salvat la ciutat. “Vàrem rebre una Palma en fallida, bruta i trista i fórem capcaços de donar la volta a la situació”, va explicar, tot recordant –com si fos mèrit seu– que The Times publicà llavors que Palma era la millor ciutat del món per viure-hi. “La deixàrem plena de terrasses, hotels boutique i generadora d’ocupació”, va presumir.

Asseguts en primera fila hi havia els altres principals candidats que ahir es varen oficialitzar: el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, optarà a presidir el Consell de Mallorca; el batle de Santa Eulària, Vicent Marí, ho farà pel Consell d’Eivissa; la presidenta del PP de Menorca, Misericòrdia Sugrañes, ja és la candidata al Consell Insular de Menorca; la diputada i exbatlessa Àgueda Reynés optarà a l’Ajuntament de Maó i Josep Vicent Marí Bossó, president del PP Eivissa i diputat espanyol, es presentarà a l’Ajuntament d’Eivissa. Tots els qui ahir pujaren a l’escenari donaren les gràcies a les bases del partit, “l’essència del PP”.

stats