Política 22/07/2021

Pablo Casado clausurarà el congrés del PP balear que farà presidenta Marga Prohens

L'aforament de l'acte no superarà el 50% de la capacitat màxima del Palau de Congressos

2 min
Marga Prohens i Biel Company amb el president del PP estatal, Pablo Casado

PalmaEl president del PP estatal, Pablo Casado, clausurà el XVI Congrés del PP balear, que elegirà Marga Prohens presidenta del partit a les Balears dia 24 de juliol. El president del congrés, Mauricio Rovira, ha explicat aquest dijous els darrers detalls de l'acte, que es durà a terme al Palau de Congressos i no superarà el 50% de l'aforament –el màxim d'assistents previst és de 900 persones. A més de Casado, també hi assistiran el secretari general dels populars, Teodoro García Egea; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras; la presidenta estatal de Noves Generacions, Bea Fanjul, i la portaveu del Grup Parlamentari Popular en el Congrés, Cuca Gamarra.

Rovira ha remarcat que la prioritat és que "es respectin les restriccions sanitàries" durant la cloenda del congrés, que serà mixt: presencial i telemàtic. De fet, les ponències Política i d'Estatuts ja es varen debatre i votar telemàticament dimarts passat. Només podran accedir presencialment a l'acte les persones que s'hi hagin inscrit prèviament, encara que es podrà seguir i votar en línia. Segons ha comentat el president del congrés, s'espera que el màxim d'assistents presencials pugui arribar a unes 900 persones, mentre que la capacitat del Palau de Congressos és de 2.000 i l'aforament màxim que permet la normativa és del 75%. A més, es faran controls de temperatura abans d'accedir-hi i la mascareta serà obligatòria en tot moment. En total, podran votar aproximadament 3.000 afiliats.

El XVI Congrés començarà a les 9.30 h –les portes obriran a les 8.30– i el secretari general del PP balear, Toni Fuster, informarà de la gestió de l'equip anterior. Després hi intervindran Teodoro García Egea i Marga Prohens. El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, presidirà la Mesa del congrés, amb Catalina Cirer com a secretària. Els vocals seran Jeroni Salom, Maria Pons, Xisca Porquer, Camen Ferrer, Àgueda Reynés, Catalina Sureda, Margalida Moner, Catalina Soler i Antònia Camps.

Segons l'horari previst, les votacions es faran a les 12 h i els resultats es coneixeran a les 12.30 h. Llavors intervindrà l'expresident Biel Company. Quan Prohens sigui proclamada presidenta serà el moment del parlament de Pablo Casado. Si tot va com està planificat, l'acte acabarà aproximadament a les 14 h. De moment, "cap partit d'àmbit majoritari ha confirmat la seva assistència", ha explicat Rovira –el PP hi ha convidat tots els partits majoritaris de les Illes. En canvi, sí que han confirmat l'assistència diversos partits d'àmbit municipal.

stats