Parlament
Política 25/04/2024

Orta reconeix que es va "equivocar" amb la piulada que caracteritzava els diputats del PSOE com a nines inflables

"No era la meva intenció ofendre les dones del partit", ha manifestat durant la seva compareixença aquest dimecres al Parlament

ARA Balears
1 min
El gerent de SFM, José Ramón Orta, durant la seva compareixença al Parlament.

PalmaEl gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), José Ramón Orta, ha reconegut que es va "equivocar" amb la seva piulada que caracteritzava els diputats del PSOE com a nines inflables durant la investidura del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Així ho ha indicat Orta aquest dimecres durant la seva compareixença, a petició del PSIB, al Parlament, per explicar el seu projecte per a l'empresa de transport públic.

Segons ha recollit Europa Press, Orta va ser titllat de "masclista" i "misogin" pel diputat del PSIB Marco Antonio Guerrero durant el ple del Parlament per aquestes publicacions a la xarxa X. El gerent de SFM ha assenyalat que en aquell moment era "un dels milions de ciutadans indignats" pel "canvi d'opinió" de Sánchez, en relació amb la Llei d'amnistia.

"No era la meva intenció ofendre les dones del PSOE, però sí els diputats del partit; que en la meva opinió no exercien dignament el seu càrrec i, si fos avui, no ho hauria fet", ha manifestat, i ha afegit que "no és l'únic que s'equivoca amb piulades".

Nous horaris a l'octubre

D'altra banda, en resposta a les preguntes dels diputats de l'oposició sobre les pròximes iniciatives que pretén prendre al capdavant del SFM, Orta ha avançat que a l'octubre podria anunciar noves freqüències d'horaris, tot i que aquesta ampliació "serà progressiva".

També ha indicat que la intenció de la companyia ferroviària és convocar els processos d'oposició per incorporar personal administratiu, maquinistes i tècnics en un procés selectiu que sumi les ofertes públiques de feina del 2021, 2022, 2023 i 2024.

stats