Política 04/10/2020

L'oposició exigirà a Armengol respostes a la crisi econòmica al Parlament

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, compareixerà a petició del PP

Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en un ple del Parlament

PalmaEls grups de l'oposició reclamaran a la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el ple del Parlament de dimarts respostes efectives davant la crisi econòmica provocada per la pandèmia de coronavirus. Una setmana més, la crisi del covid-19 serà el centre dels debats en la primera sessió plenària de la Cambra d'aquest octubre, durant la qual el líder del PP, Biel Company, demanarà a Armengol sobre els resultats del seu "suposat pla de reactivació", segons ha informat l'agència Efe.

El portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, també abordarà les conseqüències econòmiques de la pandèmia i demanarà a la presidenta que redueixi la pressió fiscal per fomentar la recuperació de l'activitat. Per part d'El Pi, el diputat Josep Melià vol preguntar a la cap de l'Executiu si té previstes "noves mesures extraordinàries" per evitar "el naufragi" d'una bona part dels comerços de l'Arxipèlag.

Una altra conseqüència de la pandèmia amb implicacions econòmiques, a més de socials, és la conciliació entre la vida laboral i la cura de nins i persones dependents, un tema que s'abordarà en la compareixença sol·licitada pel PP de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa.

El ple del Parlament també votarà una moció de Més per Menorca amb mesures de "reconstrucció econòmica", entre les quals s'inclouen la creació d'un fons de capital de risc per finançar empreses estratègiques de les Balears i la reformulació del programa SOIB Joves Qualificats per incloure-hi també empreses del sector privat.

stats