Política 08/04/2022

Les obres del tanc de tempestes de Palma "arriben a la recta final"

Ara es treballa en el muntatge de les comportes d'aïllament dels quatre compartiments que té el dipòsit

ARA Balears
1 min
El batle de Palma, José Hila, el president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, han visitat aquest divendres el tanc de tempestes.

PalmaLes obres del tanc de tempestes "arriben a la recta final" i les instal·lacions ja tenen els dispositius que permetran la neteja del fons del tanc cada vegada que es buidi. Ara mateix es treballa en el muntatge de les comportes d'aïllament dels quatre compartiments que té aquest dipòsit.

També s'estan fent els darrers treballs per connectar la canonada que portarà les aigües residuals i pluvials a l'interior del tanc. Una vegada realitzada aquesta connexió, el dipòsit quedarà tancat i ja només s'hi podrà entrar per a tasques de manteniment, segons informa Europa Press.

Impuls d'aigües residuals

Per altra banda, s'està fent feina en la connexió de totes les conduccions a les estructures existents. De manera simultània, s'està habilitant l'estació de bombament annexa i l'arqueta de vàlvules. Des de l'estació s'impulsaran les aigües residuals i pluvials procedents del col·lector, que finalitza aquí el seu recorregut de tres quilòmetres des de les Avingudes, al centre de Palma.

El batle de Palma, José Hila, el president de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), Ramon Perpinyà, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, han visitat aquest divendres el tanc de tempestes, que es va començar a excavar el gener de 2020. Aquesta instal·lació tindrà una capacitat de 50.000 metres cúbics. Les seves dimensions són de 101,5 metre per 80,5 metres i 7,4 metres d'altura, aproximadament quatre d'excavats i tres sobre el terreny.

Cal recordar que les obres tenen un pressupost global de 27 milions d'euros i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes, a més d'un mínim de 200 ocupacions indirectes en les 50 empreses associades.

stats