Societat 26/01/2022

Acaba l'excavació del col·lector interceptor de Palma que evitarà els abocaments a la mar

Permetrà recollir aigües pluvials i residuals per conduir-les al tanc de tempesta

ARA Balears
2 min
Les obres estaran llestes i operatives aquest estiu.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que Emaya ha finalitzat les tasques d'excavació del col·lector interceptor de recollida d'aigües pluvials i residuals. Aquesta infraestructura, juntament amb el tanc de tempesta, permetrà evitar abocaments a la mar i el tancament de les platges de Can Pere Antoni i de Ciutat Jardí. Ambdues obres estaran llestes i operatives aquest estiu.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que amb aquestes infraestructures "donam una solució a un problema històric de la ciutat. Aquest estiu ja s'evitaran el 90% dels tancaments de les platges de Ciutat Jardí i Can Pere Antoni".

Per part seva, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assenyalat que "el col·lector és la mostra de com la corresponsabilitat entre institucions serveix per arreglar els punts que preocupen a la ciutadania i millorar la gestió del cicle de l'aigua i el nostre medi".

D'aquesta manera, ha finalitzat l'excavació del darrer tram del túnel per on passarà el col·lector interceptor. Es tracta d'un tram de 480 metres, entre el pou del carrer de l'Hort de les Ànimes i el pou de recepció situat devora la depuradora. L'excavació es va iniciar a mitjan desembre.

Cort ha apuntat que la construcció forma part del projecte conjunt de col·lector interceptor i dipòsit de tempesta, unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Les obres tenen un pressupost global de més de 27 milions d'euros i generen una mitjana de 40 llocs de feina directes.

El finançament l'aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori a través del cànon de sanejament. Amb tot, el Consistori ha recordat que el projecte inicial es va modificar lleugerament per adaptar-lo a la nova depuradora que es construirà a càrrec del Ministeri de Transició Ecològica.

stats