Política 19/02/2020

Noguera acusa el PP de tenir "la memòria molt curta" quan parla dels casos d'explotació sexual de menors tutelats

A més, ha deixat clar que Fina Santiago té tot el suport del partit, ja que en tot moment ha mantingut una posició transparent i valenta

Ara Balears
1 min
Antoni Noguera, batle de Palma

PalmaD'ençà que varen sortir a la llum els 16 casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS, l'oposició ha demanat reiteradament la dimissió de Fina Santiago, la consellera d'Afers Socials del Govern de les Illes Balears. Davant aquesta insistència, el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha volgut deixar clar el suport del partit a Fina Santiago i ha criticat que el PP té "la memòria molt curta" quan parla dels casos d'explotació sexual de menors tutelats".

Noguera ha remarcat que els populars també varen governar l'IMAS en una legislatura que va estar marcada per "les retallades socials compensades". A més, ha qualificat la persecució política que està rebent la consellera com a "demagògica, tramposa i sense escrúpols" perquè "Santiago no té competències en la gestió".

També ha recordat que hi haurà una comissió d'experts en el Consell de Mallorca, institució competent, que "aprofundirà en aquesta qüestió" i que podrà fer comparèixer les persones que es considerin adequades "per donar explicacions i extreure les conclusions que pertoquin amb les seves posteriors conseqüències".

Aquestes declaracions es produeixen el mateix dia que la diputada del PP balear Marga Prohens ha anat al ple del Congrés per demanar explicacions al vicepresident del govern estatal, Pablo Iglesias, sobre l'actuació respecte d'aquests casos. La seva intervenció ha quedat marcada per un tens cara a cara amb Iglesias, que ha retret l'actitud del partit en "descollonar-se" dels casos d'explotació sexual dels menors tutelats".

stats