Política 13/10/2021

Negueruela reitera que s'allargarà la temporada, però no amb el mateix nivell que el juliol i l'agost

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball destaca la recuperació del turisme de congressos i els esdeveniments esportius

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i treball, Iago Negueruela, ha reiterat aquest dimecres en el ple del Parlament que la temporada turística s'allargarà fins a final d'any, encara que ha matisat que no es pot esperar el mateix volum de turistes que els mesos de juliol i agost. Negueruela ha respost a dues preguntes sobre aquest tema, una de la diputada del PP Salomé Cabrera i una altra del diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas. Però Negueruela també ha matisat que "una cosa és dir que s'allargarà la temporada i una altra que hi hagi els mateixos nivells que a l'estiu". "Es tracta de tenir activitat i que es pugui continuar treballant, però no es traslladarà la mateixa massa", ha afegit.

Negueruela ha destacat diferents factors que, segons ell, permetran allargar la temporada. Per una banda, la recuperació del "turisme de congressos, el qual permetrà una gran afluència". El conseller també ha fet referència a "esdeveniments esportius a escala mundial", que es duran a terme "a final d'octubre i principi de novembre". A més, ha remarcat els "esdeveniments culturals" i la campanya de comàrqueting que va posar en marxa l'Executiu per atreure turisme estatal. Per una altra banda, el titular de turisme ha destacat que continuen els ERTO i la protecció als fixos discontinus de manera paral·lela.

Per la seva banda, Cabrera ha retret al conseller que els hotelers han anunciat "el tancament del 71% de la planta hotelera" i ha recordat que el Govern va assegurar que l'allargament seria "fins al desembre". La diputada popular també ha lamentat que no s'hagin aplicat les mesures de la proposició no de llei del PP per allargar la temporada que el Parlament va aprovar. "Estan molt lluny del 2019, amb molta gent que ha quedat enrere", ha continuat Cabrera, a més de remarcar que "els hotels tancaran després del pont [del 12 d'octubre] per manca de connectivitat".

Negueruela s'ha mostrat molt crític amb el posicionament del PP, a qui ha acusat de "parlar només de coses negatives per suplir la seva manca de creativitat i de feina". "Vostès només desitgen el pitjor", ha continuat, i ha destacat l'increment de la despesa turística i que l'ocupació hotelera a Palma durant el pont ha estat del 80%. "Vostè parla del 2019 com l'any de les millors xifres, i ho va ser perquè feia quatre anys que vostès no governaven", li ha dit a Cabrera.

Per part de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas també ha subratllat que el 70% de la planta hotelera de les Balears estarà tancada a finalsd'octubre i ha lamentat que el Govern no hagi aplicat mesures com incentius fiscals. "El sector del transport ja ha anunciat que tanca a final de mes i l'Imserso es retarda. Si no fa res, a començament de novembre s'haurà donat per acabada la temporada", ha comentat. Pérez-Ribas ha criticat que "membres del Govern parlin del turisme amb menyspreu" i ha posat com a exemple "les recents declaracions" de la consellera d'Agricultura, Mae de la Concha. "Senyor Negueruela, facin menys anuncis d'allargar la temporada sense mesures eficaces i no es pengi tantes medalles per l'augment de la despesa turística", ha sentenciat el diputat taronja.

stats