Economia 04/08/2021

El Govern i el Consell de Mallorca signen un acord per allargar la temporada turística

El conveni també inclou uns fons destinats a convocar més ajudes directes a sectors econòmics

ARA Balears
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Model Econòmic, Treball i Turisme, Iago Negueruela, signant l'acord.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Model Econòmic, Treball i Turisme, Iago Negueruela, han signat un conveni de col·laboració per destinar cinc milions d’euros a reactivar els sectors econòmics afectats pel covid-19 a l’illa i a reforçar accions de promoció turística com a eina de recuperació econòmica.

Segons han explicat en un comunicat, aquesta partida, aportada a parts iguals per cada institució, permetrà reforçar la promoció turística de Mallorca mitjançant accions que duu a terme la Fundació Mallorca Turisme. Els objectius principals són millorar el posicionament de l’illa com a destinació segura i de qualitat i, especialment, per allargar la temporada el màxim possible. En aquest sentit, es facilitaran ajuts a esdeveniments extraordinaris com activitats esportives o culturals, que suposen un estímul per allargar la temporada.

Entre aquests, hi ha la celebració a Mallorca de Los40MusicAwards i la competició internacional de ciclisme en pista UCI Track Champions League al mes de novembre, entre altres actuacions, que es faran durant la tardor. Aquestes accions pretenen contribuir a la recuperació econòmica de sectors econòmics relacionats amb els esdeveniments, com l’allotjament, la restauració, el comerç, el sector audiovisual i la publicitat, entre d’altres.

El conveni també inclou uns fons destinats a convocar més ajudes directes a sectors econòmics. S’amplia així el ventall d’activitats que poden accedir als ajuts i se’n podran beneficiar negocis i autònoms dedicats a l’artesania, l’economia social i solidària i les instal·lacions juvenils i els guies turístics.

Els ajuts se sumaran als que ja es varen repartir els primers mesos de l’any a 11.000 negocis de restauració, balnearis, organització d’esdeveniments, firaires, gimnasos i escoles de dansa, discoteques i distribució majorista, que ascendiren 22,6 milions d’euros.

stats