Política 23/06/2014

La retenció als autònoms amb rendes de fins a 12.000 euros passarà del 21 al 15%

El govern presenta els detalls de la reforma fiscal

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la presentació, aquest divendres, de la reforma fiscal aprovada pel Consell de Ministres / EFE

MadridEl govern espanyol instaurarà per primera vegada que la indemnització per acomiadament hagi de tributar. Així ho ha confirmat aquest dilluns el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. A partir del moment en què s'aprovi la nova legislació, s'hauran de pagar impostos per les indemnitzacions que superin els 2.000 euros per any treballat. A partir d'aquella cota, els acomiadats hauran de pagar impostos.

En paral·lel, Montoro també ha confirmat que als autònoms que no arribin a una renda de 12.000 euros se'ls abaixarà la retenció del 21 al 15%. El diumenge ja havia avançat que aquesta mesura ja s'aplicarà a partir del juliol a través d'un decret llei.

El ministeri d'Hisenda presenta aquest dilluns els detalls de la reforma fiscal en una roda de premsa després que Montoro obviés divendres, en la roda de premsa del consell de ministres, parlar dels autònoms. Tot i això, el tipus general només baixarà del 21 al 20%, després que el govern de Mariano Rajoy l'apugés del 15 al 21% el 2012.

stats