Política 16/07/2021

Montero denuncia el "segrest dels òrgans constitucionals per part del PP" en una roda de premsa a Palma

La ministra d'Igualtat ha reprovat que la presidenta de Madrid digués que "ella mateixa, el rei i el poder judicial són l'oposició del govern"

1 min
La ministra d'Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, a una roda de premsa al Consolat de Mar.

PalmaLa ministra d'Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, ha denunciat aquest divendres en una roda de premsa al Consolat de Mar –després de reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol– que "el Partit Popular exerceix un segrest intencionat dels òrgans constitucionals". Montero ha valorat així la sentència del Tribunal Constitucional sobre el primer estat d'alarma decretat per l'executiu de l'Estat per gestionar la pandèmia del covid-19, la qual manté que el govern "acata".

En aquest sentit, la ministra ha recordat unes paraules de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que deia que "l'oposició d'aquest govern eren el rei d'Espanya, el poder judicial i ella mateixa". "El govern ha fet, fa i farà tot el que hagi de fer en cada moment per salvar vides i protegir tots els drets" dels ciutadans, ha assenyalat Montero.

"El PP té molt clar el seu pla, que és segrestar els òrgans constitucionals i la separació de poders", ha subratllat la titular d'Igualtat, qui defensa que l'executiu central és "aquí per garantir la independència dels poders de l'Estat i la vida i els drets fonamentals de totes les persones". Cal recordar que el Tribunal Constitucional va declarar aquesta setmana que les restriccions del primer estat d'alarma eren inconstitucionals. Concretament, considera que les mesures sobre mobilitat imposades anaren més enllà de limitar alguns drets fonamentals, més pròpies d'altres estats, com el d'excepció.

stats