Política 20/09/2017

La vicepresidenta del govern valencià assegura que les detencions a Catalunya vulneren la Constitució

Mónica Oltra assenyala que no es pot defensar la Constitució vulnerant-la

Ara
2 min
La vicepresidenta Mónica Oltra creu que un ministre valencià, tot i ser del PP, hagués beneficiat els interessos del País Valencià.

ValènciaLa vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha manifestat aquest dimecres que "quan es prohibeixen actes de lliure expressió i quan s'entra en institucions i es deté gent sense que en principi fins a l'1 d'octubre s'hagi produït aquesta il·legalitat, el que s'està fent és vulnerar la Constitució".

Oltra ha fet aquestes declaracions en ser preguntada sobre les darreres actuacions judicials i policials a Catalunya. La vicepresidenta de l'executiu valencià ha dit que la Constitució "no es pot defensar vulnerant la mateixa carta magna, i que amb l'excusa de la seva defensa no es poden vulnerar drets fonamentals que formen part del títol més protegit d'aquesta Constitució".

La vicepresidenta valenciana i coportaveu de Compromís ha fet una crida al diàleg i a seure a negociar per trobar una solució "posant la paraula al centre". Així mateix, ha remarcat que l'inici d'aquest conflicte se situa en el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular contra l'Estatut aprovat pel Parlament català i ha reclamat "tornar al punt d'inici, que és el diàleg". Oltra s'ha mostrat "convençuda que hi ha prou temps per començar a parlar, per iniciar aquest diàleg en els dies que queden fins a l'1 d'octubre". "No em resigno a pensar que no ens puguem asseure tots en una taula a parlar", ha afegit.

Compromís exigeix un debat extraordinari al Congrés

Per la seva banda, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha assenyalat que les mesures adoptades avui pel govern central són "molt greus i suposen l'aplicació camuflada de l'article 155 de la Constitució". "Davant d'això, els demòcrates no podem estar callats i dir que no passa res", ha afegit. A través d'un comunicat, Compromís ha exigit un debat extraordinari al Congrés sobre les mesures promogudes pel govern central a Catalunya.

Joan Baldoví ha considerat "intolerable" la involució de l'Estat per reprimir drets fonamentals. "D'aquesta manera només s'està contribuint a augmentar un incendi que ja és desproporcionat. La qualitat de la democràcia no es mesura per la repressió, sinó per la capacitat de diàleg i d'afrontar problemes amb democràcia". El portaveu de Compromís al Congrés ha lamentat que Rajoy "sigui un destorb en aquesta situació en preferir el conflicte al diàleg".

stats