Política 05/09/2019

Miquel Mir compareixerà davant del Parlament per explicar les gestions de Cabrera

El conseller de Medi Ambient i Territori acudirà a la Cambra a petició de MÉS per Mallorca

Ara Balears
1 min
El Parc Nacional de Cabrera en una imatge d'arxiu

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, compareixerà davant del Parlament per explicar les negociacions amb el Ministeri per a la Transició Ecològica per gestionar les aigües del Parc Nacional de Cabrera.

Mir acudirà a la seu parlamentària a petició de MÉS per Mallorca "per defensar que el Govern de les Illes Balears ha de mantenir la gestió del parc de Cabrera", inclosa la zona aquàtica protegida, segons han explicat els ecosobiranistes mitjançant un comunicat.

El Ministeri vol gestionar les 80.779 hectàrees d'espais marins que es varen incorporar al parc el febrer passat, però des de la Conselleria de Medi Ambient s'ha alertat dels perills de crear una estructura paral·lela.

MÉS per Mallorca ha exigit la gestió íntegra del parc per evitar problemes de coordinació, vigilància o de concessió de permisos. Els ecosobiranistes volen que el conseller expliqui com han anat les reunions amb el secretari d'Estat en funcions de Medi Ambient, Hugo Morán, i com està la situació actual.

Els ecosobiranistes han recordat que la Llei estatal de biodiversitat preveu que "les comunitats autònomes puguin gestionar les aigües exteriors si existeix una continuïtat ecològica". El Ministeri ha argumentat que, en el cas del parc de Cabrera, manca aquesta continuïtat ecològica. En canvi, la Conselleria de Medi Ambient considera que aquesta continuïtat sí que existeix, amb l'aval d'un informe tècnic.

Segons assenyala MÉS per Mallorca, ha de ser el mateix conseller "qui expliqui una situació que atempta contra la sobirania del Govern de les Illes Balears per gestionar un dels majors emblemes de l'Arxipèlag".

stats